Изминаха девет месеца, откакто смъртоносни горски пожари изпепелиха хавайския остров

...
Изминаха девет месеца, откакто смъртоносни горски пожари изпепелиха хавайския остров
Коментари Харесай

Те оцеляха от смъртоносните горски пожари на Мауи. Сега мнозина страдат от липса на храна и влошено здраве.

Изминаха девет месеца, откогато смъртоносни горски пожари изпепелиха хавайския остров Мауи, убивайки десетки хора и оставяйки историческия град Лахайна в пепел. И съгласно ново изследване, хората към момента усещат последствията от тези пожари - с доста несигурна храна и риск от съществени здравословни проблеми.

Докладът за публичното здраве, направен от откриватели от Организацията за стопански проучвания на Хавайския университет и Медицинския факултет на Джон А. Бърнс, преглежда продължаващите последствия от пожарите през август 2023 година, които убиха 101 души. Изследователите ще следят и проучват тези въздействия в продължение на най-малко десетилетие, само че към този момент са разкрили обилни проблеми при първото взимане на проби от жертви на пожар, което беше извършено през февруари.

Изследователите са интервюирали 679 души, две трети от които са живели в Лахайна по време на пожарите. Близо половината от интервюираните оповестяват, че виждат утежняване на здравето си спрямо преди го...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР