Първият министър на Шотландия Никола Стърджън обеща нови референдуми за

...
Първият министър на Шотландия Никола Стърджън обеща нови референдуми за
Коментари Харесай

Националистите в Шотландия се заричат за нови референдуми за независимост и Брекзит

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън даде обещание нови референдуми за Брекзит и за самостоятелност на Шотландия , до момента в който представяше предизборната стратегия на партията си, оповестява " Франс прес ".

Стърджън, която управлява лявоориентираната Шотландска национална партия, която се бори за самостоятелност от Англия, има за цел да бъде в позиция на балансьор във Англия след предварителните парламентарни избори на 12 декември.

Тя упрекна главните английски партии, че основават " непрекъснат безпорядък " след референдума за самостоятелност на Шотландия през 2014 година, когато 55 % поддържаха оставането в Обединеното кралство.

Говорейки на подиум в Глазгоу, на който е било изписано " Спри Брекзит ", Стърджън подчертала: " Време е да вземем бъдещето на Шотландия в ръцете на Шотландия. "

Тя се пробва да прокара провеждането на втори референдум за самостоятелност през 2020 година

От 650 места в Камарата на общините (долната камара на английския парламент), 59 съставляват изборни региони в Шотландия, а Шотландската национална партия държи 35 от тях.

Шотландската национална празненство се надява да бъде незаобиколим фактор за поддържането на властта в идващия парламент.

Стърджън сподели, че макар че няма да се коалира с консерваторите на премиера Борис Джонсън, тя може да поддържа държавно управление на Лейбъристката партия, в случай че дава отговор на избрани условия - изключително за провеждането на втори референдум за самостоятелност и пренасяне на нуклеарните оръжия от Шотландия.

" Има всички шансове Шотландската национална партия да бъде балансьор на властта ", посочи тя, допълвайки: " Ще бъдем подготвени да беседваме с други партии за сформирането на напредничав алинас. "

Консерваторите на Джонсън водят в социологическите изследвания в цяла Англия, само че изследване на Panelbase в Шотландия в интервала сред 20 и 22 ноември сложи Шотландската национална партия с 40 % - 12 % пред торите.

Лейбъристите са с 20 %, а либералдемократите с 11 на 100.

Социологическо изследване измежду 1 099 поданици на Шотландия даде поддръжка за независимостта с 45 %, а тези против независимостта на 47 %.

Стърджън сподели също, че по-голямата част от бъдещите приходи от петрол и газ би трябвало да бъдат включени във " фонд за климатична индиферентност ", съсредоточавайки се върху ограниченията за битка с климатичните промени.

Тя дефинира Джонсън като " рисков и неспособен за министър председател ".

49-годишната Стърджън сподели, че действителността Шотландия да бъде част от Обединеното кралство значи бюджетни съкращения, " присвояване на властта от шотландския парламент; децата, принудени да изпаднат в бедност; и пагубно съглашение за Брекзит, което ще засегне работните места, виталния стандарт и правата на служащите ".

Шотландия гласоподава в поддръжка на оставането в Европейския съюз през 2016 година

Стърджън сподели, че " неприятното следва ", в случай че Джонсън остане на поста си, добавяйки: " Това е единствено началото. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР