Първите нови зам.-министри вече са ясни. Сглобен е екипът на

...
Първите нови зам.-министри вече са ясни. Сглобен е екипът на
Коментари Харесай

Ясни са първите нови зам.-министри. Ето ги

Първите нови зам.-министри към този момент са ясни. Сглобен е екипът на проф. Велислав Минеков в министерство на културата.

Проф. доктор Борислава Танева е зам.-министър с сектор „ Сценични изкуства, художествено обучение и авторско право ”.

Весела Кондакова, изпълнителен шеф на Българска музикална асоциация (БМА), също е избрана за зам.-министър на културата.

В екипа на Минеков като зам.-министър влиза и доцент доктор Пламен Славов. Той е историк и някогашен народен представител в три Народното събрание от Коалиция за България, както и зам.-кмет на Карлово.

Изкуствоведът и академични учител Борис Данаилов пък оглави политическия кабинет на проф. Минеков. Данаилов в предишното е бил зам.-министър на културата, бил е и шеф на Националната художествена изложба.

Заместник-министри в здравното министерство ще са някогашният шеф на НЗОК доктор Димитър Петров, някогашният народен представител и шеф на Центъра за незабавна помощ доктор Александър Златанов и началникът на Инфекциозното поделение за лекуване на пациенти с COVID-19 в Александровска болница доктор Тома Томов.

Служебният министър на труда и обществената политика Гълъб Донев също ще работи с трима заместител министри - Лазар Лазаров, Иван Кръстев и Надя Клисурска.

Служебният външен министър Светлан Стоев ще има двама заместници - Калин Анастасов и Василий Такев, предава БГНЕС.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР