Първи коментар на председателя на ВКС Галина Захарова за скандалите

...
Първи коментар на председателя на ВКС Галина Захарова за скандалите
Коментари Харесай

Градусът се вдига! Шефката на ВКС проговори за Гешев

Първи коментар на ръководителя на Върховен касационен съд Галина Захарова за свадите в правосъдната система.

" Ситуацията е тревожна, даже е тъпо и не съм допускала, че в държава-член на Европейски Съюз, би трябвало да се върнем десетки години обратно и да водим още веднъж борба за самостоятелност ", разяснява Захарова пред публицисти преди началото на съвещанието на пленума на Висш съдебен съвет.
-->
Законът да се съблюдава прецизно, прикани още тя и добави, че като ръководител на Върховен касационен съд е длъжна да резервира отдалеченост.

" Ако се замислим в ретроспекция, на фона на случки, които има преди този момент, не би следвало да се учудваме. В случая просто е фрапантно проявлението ", сподели още Захарова.

Според нея въпросът би трябвало да се позволи със закон, тъй като това е единствената гаранция за смяна, само че и единственият метод, с който правосъдната власт в действителност разполага. Това е да се съблюдава законът - подобен, какъвто и да е, безусловно прецизно.

" Предложението на шестима сътрудници за предварително освобождение на основния прокурор ни слага при започване на процедура, а тази законова опция е извънредно сбито дефинирана в закон ", сподели още Захарова и избра да се въздържи от повече мнения, изключително в случай че има наказателно произвеждане, тъй като такова би стигнало до Върховен касационен съд. И не би го направила, с цел да не компрометира възможното им развиване, изясни тя.

" Всички членове на Висш съдебен съвет да бъдат оптимално дистанцирани, с цел да можем въпреки всичко да вземем едно решение, което ще откри истината в оптималната степен и ще се опита да предотврати актуалната рецесия, която евентуално може и да се задълбочи, само че и да стане база за по- нататъшна регулация в структурите на правосъдната власт ", сподели Захарова и добави, че не е получавала позвънявания по случая.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР