Партия МИР (Морал. Инициативност, Родолюбие) отправи официално запитване до Министерския

...
Партия МИР (Морал. Инициативност, Родолюбие) отправи официално запитване до Министерския
Коментари Харесай

Партия МИР пита правителството, дали в България има биолаборатории

Партия МИР (Морал. Инициативност, Родолюбие) насочи публично питане до Министерския съвет, дали към днешна дата на територията на България има ситуирани биолаборатории и дали има сделки за разполагането на такива за предстоящ интервал от време и с каква цел.

„ Повод за отправеното запитване на партия МИР е съобщение във федералния указател за публични поръчки и контракти на Съединени американски щати, в което се споделя, че биолаборатории ще бъдат основани в Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) в София и ще организират проучвания във Военно-медицинската академия (ВМА) и НЦЗПБ. Тази информация е мощно притеснителна, тъй като значи, че има сделки за създаване на биолаборатории в България по сходство на украинските. Именно по тази причина държавното управление дължи отговори на българското общество и би трябвало ясно и изрично да каже, дали появилата се публична информация дава отговор на истината “, съобщи ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР напомнят, че Съединени американски щати публично е признала, че на територията на Украйна има построени биологични лаборатории и се тормозят тези лаборатории биологични проучвания да не бъдат преместени в България.

 „ След признанието на заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд за съществуване на профилирани научно-изследователски бази в Украйна партия МИР е длъжна да изиска отговор на въпроса – има ли биолаборатории или научно-изследователски институти на територията на Република България, разработващи биологично дейни субстанции и артикули или изследващи био дейни материали в интерес на трети страни или финансирани от трети страни. Правителството е длъжно да осведоми българското общество, дали на територията на страната и с каква съответна цел ще бъдат изграждани биолаборатории. Партия МИР алармира българското общество, че построяването от подобен вид уреди в България може да има съществени последици и заради тази причина внасяме публично запитване до Министерския съвет и настояваме за неотложен отговор “, съобщи още водачът на празненство МИР Симеон Славчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР