На днешния ден Иван Славков щеше да подкара 85-та си

...
На днешния ден Иван Славков щеше да подкара 85-та си
Коментари Харесай

Тодор Живков се заканва пред шефа на УБО ген Кашев: Ще счупя главата на Иван Славков, задето си ляга, с която му падне!

На днешния ден Иван Славков щеше да подкара 85-та си годишнина, в случай че гибелта не го бе лишила от околните му преди 13 години. Легендарният бонвиван и вдовец на Червената принцеса Людмила Живкова, издъхна на 1 май 2011 година, дни преди да навърши 71 години. Той е измежду хората, притежаващи необикновен сексапил и възприятие за комизъм.

 

На финала на земния си път Батето имаше съществени увреждания на белите дробове. Той влезе в болница за лекуване, само че докторите не съумяха да го спасят.

 

„ Наложило се е да го интубират и да му слагат сонда в хранопровода, с цел да диша ", разказваше по това време най-хубавият му другар – славният бранител и треньор на националния ни тим по футбол Иван Вуцов, който през днешния ден също не е сред живите. И допълваше: „ В последните си дни Батето не е говорел, можел е единствено да написа на лист. Единият му дроб изобщо не работел, другият бил с 30% потенциал. Жени Живкова (заварената дъщеря) и Валя Славкова (третата и последна съпруга) бяха говорили с австрийски професор, той да пристигна в София или пък да закарат Иван при него. Даже мисля, че Васил Божков си е предложил самолета за превозването, само че към този момент било късно. Станала зараза, която почнала да поразява и хубавичко част от белия дроб. Още се чудя по какъв начин се случи това с Иван. Та той имаше извънредно здрави бели дробове, преди време беше играч по водна топка и устояваше дълго под вода… “.

„ Личности като Славков основават аромата на София. Невероятно увлекателен човек! Тъст му обаче не можеше да го търпи с неговите похождения наляво и надясно. Един ден, пристигайки на летището, Тодор Живков попита ген. Кашев: „ Как е ситуацията? Как е тоя моя непрокопсаник? “. Началникът на Управление безопасност и охрана (Пето управление н отвърна: „ Все си е същият! “. Първия тогава извика ядосано: „ Ще му счупя главата! Веднъж го натиснах… Що ги прави тия работи?! Като ги прави най-малко да не подвига шумотевица към себе си! Когато му сложих въпроса ми сподели, че в случай че не се похвали, няма наслаждение! Мискинин! “. Знаеше, че Иван пие и има свободен полов живот. Шесто ръководство докладваше всичко. Един ден Славков отива при Живков и му споделя: „ Ти в този момент ми се караш и ми се сърдиш, само че ще пристигна време, в което подмазвачите, които са се наредили към теб ще те клеветят и няма да те погледнат! Единственият, който ще пристигна да те види по какъв начин си и що си, ще бъда аз! “. Така и се случи. В най-тежките моменти на Тодор Живков всички се разбягаха, а Иван остана ", редеше приживе мемоари за Батето Петър Междуречки. Знаменитият столичен кмет отлетя на небето при Принца от „ Коньовица “ през февруари 2018 година след дълго боледуване.

 

1968-а е годината, в която Иван Славков влезнал в фамилията на генералния секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Със своята брачна половинка №2 Людмила Живкова някогашният ватерполист се познавал отпреди около първата си жена. Загиналата в самолетна злополука стюардеса Светла Маринова и омъжената за инж. Любомир Стойчев дъщеря на Тато били в обща компания, в която влизала и актрисата Краси Кемалова. Членовете на тайфата ходели дружно на море. Батето погребал красивата си половинка през 1966 година На идната година пък Червената принцеса се разделила с бащата на щерка си Евгения и почнала да излиза на срещи с младия вдовец. Славков постоянно е твърдял, че не желал да се дами за родственицата на най-могъщия човек в страната след загаджването им, само че бил заставен от нея. „ Стига си ме излагал с ергенските си привички! Трябва да сключим брак “, ултимативно му декларирала Людмила.

 

В зората на демокрацията се мълвяло, че Тато предиздвикал Държавна сигурност и военните да смъкват самолета, на борда на който починала първата брачна половинка на Батето. Според въпросната тайна доктрина президентът издал нареждането за атентата, с цел да зарадва свидната си щерка. Мнозина подозирали, че още до момента в който била омъжена за инж. Стойчев, Червената принцеса била влюбена до уши в Батето – избраникът на красивата й другарка Светла.

 

Когато Иван Славков и стюардесата сключили брак през есента на 1966-а, щерката на генералния секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия доста се разстроила, настояват осведомени. Другарката Живкова възвърнала положителното си въодушевление едвам след овдовяването на някогашния ватерполист. Тя нежно стискала ръката на посърналия 26-годишен мъж на погребението на обичаната му.

 

„ Първата и втората ми жена бяха в една компания, живееха през две къщи. Аз даже съм бил на сватбата на Мила с инженера. Връзката ми с дъщерята на Тодор Живков стартира след развода й. Ходехме си двамата по заведения за хранене и на други места, без да сме семейство. Тя от време на време идваше да ме взима и от работа “, споделял е шурей №1 на Народна република България – Иван Славков.

 

За сватбата си той и Людмила насрочили 4 юли – работен ден. На тържеството участвали единствено 8 души, като Живков не бил измежду гостите.

Най-важният човек в Народна република България бързо се разочаровал от новия си шурей. Славков, кръшкал на пакост на втората си жена, като ситуацията станало изключително нетърпимо след 1972 г, когато Принца от „ Коньовица " бил назначен за шеф на Българска национална телевизия. „ На Сан Стефано ” 29 изкушения за плейбоя имало, колкото си желал. Людмила Живкова прощавала прегрешенията на мъжа си, само че в някакъв миг й писнало и даже споделила с татко си, че обмисля нов бракоразвод.

 

„ Татко й не й позволи да подаде молба. „ Ние даваме образец на целия народ! Вече си разведена веднъж, а в този момент искаш да се развеждаш още веднъж. Трети път ли ще се ожениш по-късно? ", рече й и изрично й забрани да приказва за разлъка пред Славков. Беше и срещу първия бракоразвод на щерка си, само че тя тогава не го послуша ”, разправяла е майорът от Управление безопасност и охрана (Пето управление н Ани Младенова – персоналната здравна сестра на комунистическия водач.

 

„ Ако американските нрави бяха пристигнали по-рано у нас, по правов път аз можех да печеля страхотни суми за половия тормоз, на който бях подложен в малкия екран. И освен в малкия екран! Това беше смут – какъв брой желаеха да се женят за мен! А какъв брой желаеха деца – да не приказвам ”, разгласи година преди гибелта си донжуанът от „ Коньовица ” в своите записки.

В двутомника той разкри и прелюбопитния факт, че през живота си платил за към 40 аборта, а бил съпричастен и към други доброволни помятания, само че за тях не давал пари.

 

Живков бил в мощно обтегнати връзки със шурей си и преди, и след кончината на щерка си Людмила (1942 – 1981). През 80-те на двамата скарани мъже посредничил Малък Тошко –синът на Батето и Червената принцеса.

 

„ Аз пренасях новините и препоръките от единия до другия. Например: „ Кажи еди-какво си на татко си ". И аз го споделях ”, спомня си Славков-младши. Татко му и дядо му намерили път един към различен чак след десето-ноемврийския прелом.

 

Прави партия през 90-те, Пената му е консултант за изборите

През 1994-та погнатият от управляващите и правосъдната система Иван Славков се пробва да влезе в политиката със своя групировка. Той основава партията „ Напред, България ", само че не съумява да вкара депутати в Народното събрание. На изборите взимат към 2% от вота на хората

 

„ Няма да позволим земята ни да стане сергия на Общия европейски пазар, София – гара на пътя Е5 (Лондон - Калкута), а българките – бяло месо по непознати кафани ”, държи предизборни речи шефът на БОК. И приканва: „ Гласувайте с бялата бюлетина с три златни линии – нещо като Адидас Торшън.

 

В политическия си план Батето притегля и футболен треньор №1 на България за всички времена. Димитър Пенев се причислява с удоволствие към младата партия, тъй като Татовият шурей му е добър другар. „ Имахме няколко събирания, а аз бях нещо от рода на консултант. За мен бяха избрани районите  „ Връбница ” и „ Надежда ", тъй като моето село Мировяне е покрай тях. Славков беше доста напред с материала. Събра ни на коктейл и сподели: „ Тази година сме дотук, другата - ново присъединяване! “, спомня си Пената.

 

Лежи в килия поради Луканов

Като всички членове на фамилия Живкови и Иван Славков става обект на гонения след преломната за България 1989 година Шефът на БОК и член на МОК е задържан и разследван по съмнения за осъществени закононарушения, а му е лишен и интернационалният паспорт, поради което изпуска няколко олимпиади.

 

„ Подгониха ме комунистите, моите хора. Мислеха, че като оплюят трима-четирима, те ще останат чисти като сълзи. Всъщност за всичко, което стана с мен по това време, е отговорен Андрей Карлович Луканов – той стартира и съобщи и щафетата на основния прокурор Иван Татарчев “, разсъждаваше Батето приживе. Заведеното против него дело се проточи повече от десетилетие. На финала е оневинен.

 

Би Би Си го уличи в корупция

През 2004-та за Батето заговаря целия свят, откакто Би Би Си го вкарва в корупционен скандал. Телевизията снима българския член на МОК и  сърбина Горан Такач в софийския хотел „ Радисън “ по време на договаряния с фиктивни лобисти, представящи се за предприемачи от измислената компания „ Ню Лондон Венчърс “. От вдовеца на Людмила Живкова се желае да обезпечи против възнаграждение гласове на други членове на МОК за кандидатурата на Лондон за олимпиадата през 2012 година Филмът „ Да купиш игрите “ е излъчен на 4 август в 21 ч. британско време в предаването „ Панорама “.

 

На 7 август президентът на МОК Жак Рох афишира, че Комисията по нравственос стопира краткотрайно всички права, привилегии и функционалности на Иван Славков като член на МОК. Отнета му е и акредитацията за лятната олимпиада в Атина.

 

На изпадналия в недружелюбност шурей на българския комунистически деспот е дадена опция да се отбрани, само че той не съумява да потвърди невинността след чуването му в централата на олимпийския комитет. На 7 юли 2005 година Батето е дефинитивно изключен от МОК. Това автоматизирано го лишава и от поста ръководител на БОК,  а на негово място е определена Стефка Костадинова. През октомври Славков губи и шефското си място в БФС, откакто на постоянен конгрес на футболния съюз е сменен от Борислав Михайлов.

 

Набеден за палач

Служителка на Българска национална телевизия набедила Иван Славков за палач в първите дни след 10 ноември.

Според дамата с букви Т. С., Батето имал виновност за гибелта на пожарникар. Огнеборецът работел на щат към националната ни телевизия по времето когато на „ Сан Стефано ” 29 властвал зетят на Тодор Живков.

 

Т.С. наклепала Славков в анонимка, изпратена до ръководената от Луканов Комисия по деформациите. Въпреки нежеланието да разкрие самоличността си, дамата била издирена и принудена да даде публични показания.

 

На въпроса на следователите знае ли къде е трупът на затрития пожарникар, Т.С. дала отговор: „ Ами намерете го, нали това ви е работата! ”. Дамата изумила разпитващите я и с друго свое обвиняване – споделила, че Батето и говорителката Ина Симеонова един път нахълтали без разрешение в дома й и й изпили уискито.

 

Питайте Чарлз за неговата Камила, а не мен за моята!

Иван Славков не пропускаше да спомене жена си Валя с мотив и без мотив в медийните си изяви. А майтапите му по неин адрес не всеки път бяха безобидни.

 

„ Настроението ми е положително, тъй като аз отпътувам, а брачната половинка ми остава тук “, сияеше шефът на БФС на софийското летище преди отпътуването си за европейското състезание в Португалия през 2004-та. Навръх една Нова година пък се изцепи, че най-голямото му достижение в персонален проект е това, че е изтърпял половинката си през изтеклите 12 месеца. Случвало се е и да се обръща към публицисти с думите: „ Какво ви интересува дали жена ми е бременна? Питайте принц Чарлз за неговата Камила, а не за моята! “.

 

Валя е третата брачна половинка на Батето, чиято популярност на плейбой се носи и през днешния ден – 13 години след гибелта му. Двамата се венчаха на 11 май 1997 година – на 57-ия рожден ден на Славков. Някога госпожата е била младоженка и на артиста мим Ники Сотиров.

Инфо: Уикенд

Тагове: Тодор Живков Людмила Живкова Иван Славков – Батето Светла Маринова Иван Вуцов ген. Кашев Краси Кемалова Петър Междуречки УБО Ани Младенова
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР