Парламентарен секретар, въпреки че няма Народно събрание, си е назначил

...
Парламентарен секретар, въпреки че няма Народно събрание, си е назначил
Коментари Харесай

Здравният министър си назначи парламентарен секретар, без да има НС

Парламентарен секретар, макар че няма Народно заседание, си е назначил служебният министър на опазването на здравето. Това стана ясно, откакто назначението се появи в Административния указател, оповестява. Заплатата на парламентарния секретар се дефинира съгласно класификатора на длъжностите в администрацията и може да стигне до 3700 лв. на месец като съществена, над която се натрупат добавки за стаж , обучение и прочие.
На поста парламентарен секретар е назначен някогашният кмет на Котел Станчо Фийков. Неговото име изскочи в журналистически следствия за покупката на поредност от къщи за селски туризъм в родното село на Захарий Стоянов - Медвен. През 2008 година като министър на защитата в тройната коалиция Николай Цонев бе оголен като покупател, персонално и посредством родственици и компания, на шест къщи в Медвен. Обвиненията тогава бяха отправени от някогашния претендент за кмет на селото Николай Фийков. Той е братовчед на екскмета и новоназначен парламентарен секретар  Станчо Фийков.
 Д-р Стойчо Кацаров: Причината за ужасяващата смъртност у нас по време на пандемията би трябвало да се проверява Д-р Стойчо Кацаров: Причината за ужасяващата смъртност у нас по време на пандемията би трябвало да се проверява
" Причината за ужасяващата смъртност у нас по време на пандемията би трябвало да се проверява. Първата цел е не да се търси отговорност, а да...
Именно Николай разгласи околните връзки на Станчо с Цонев. След рухването от власт на тройната коалиция Цонев бе задържан по обвиняване в рушвет на следовател, само че през 2012 година бе оневинен по това дело. В момента Цонев е считан за един от околните до президента Румен Радев и даже се говореше, че ще стане шеф на кабинета на премиера Стефан Янев. Служебният министър председател обаче е избрал за поста Ралица Симеонова, която бе специалист към кабинета му като президентски секретар по сигурност и защита.
“Министърът на опазването на здравето образува на свое директно послушание политически кабинет със съвещателни, контролни и информационно-аналитични функционалности, който го подкрепя при формулирането, създаването на съответни решения за осъществяване на държавната политика в региона на опазването на здравето. Парламентарният секретар е част от политическия кабинет и провежда връзките на министъра с Народното събрание, с парламентарните групи, с непрекъснатите и краткотрайните комисии на Народно събрание, с народните представители и с политическите партии ”, дадоха отговор през вчерашния ден от Министерството на здравеопазването (МЗ) на питане от изданието по тематиката. От там допълниха, че “след провеждането на парламентарните избори новоизбраните народни представители поставят клетва, с което стартира работата на 46-ото Народно събрание, което значи, че до образуването на постоянно държавно управление служебният кабинет ще си взаимодейства с Народното събрание (НС) ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР