Палачинките – във всякакви форми, направени от всякакви съставки, красят

...
Палачинките – във всякакви форми, направени от всякакви съставки, красят
Коментари Харесай

12 от най-вкусните видове палачинки, сервирани по света

Палачинките – във всевъзможни форми, направени от всевъзможни съставки, красят трапезите по света от хилядолетия, като участват на масата във всяка просвета и изповедание.

Въпреки че определянето на най-хубавите палачинки в света е мъчно и безспорно противоречиво, ето някои от тях, показани от CNN:

Сока, Франция и Италия
View this post on Instagram
A post shared by Kyra van den Bosch Nutrition (@kyravandenbosch_nutrition)

Произхождащи от районите Прованс във Франция и Лигурия в Италия, където са известни като фарината, тези палачинки сe подготвят от брашно от нахут, вода, зехтин и подправки.

Традиционно се вършат в огромни медни тигани с олио, сложени във фурни на дърва, като тези неустоими лакомства са чудесна опция на пицата без глутен. Сока също по този начин е обичана улична храна в градове, като Ница, където се сервира в хартия и се поръсва с черен пипер.

Блини, Русия



В Русия и други славянски страни тези тънки, кръгли палачинки, приготвени с брашно от елда и квас, нормално се оферират в по-големи версии от тези, сервирани в доста изискани заведения за хранене, където постоянно са гарнирани с хайвер или пушена сьомга.

Пухкави палачинки, Япония



Японското име на това известно лакомство е Hottokeki, или парещ кейт в превод. Тези супер пухкави, извънредно високи хубавици превзеха Instagram с помощта на тяхната конструкция и текстура, наподобяваща суфле, основани посредством потребление на меренг, който се прибавя към тестото. Поръсват се с всичко - от горски плодове през прясна сметана и кленов сироп до бекон.

Палачинки с лук, Китай



За разлика от множеството палачинки, тези ароматни, хрупкави триъгълници в действителност са направени от тесто. Достатъчно лесни за подготвяне вкъщи, локалните обичат да ги потапят в соев или чили сос. Регионалните вариации включват свинска мехлем в Шанхай.

Креп, Франция



Тези ултратънки палачинки произлизат от Бретан в Iеверозападна Франция, като се подготвят за първи път още през 13 век, ставайки обичани на целия свят. Те могат да бъдат или сладки, или солени. Приготвянето им е същински кулинарен спектакъл, защото тестото постепенно се бърка до съвършената консистенция, преди да бъде експертно сгънато.

Палачинки с мътеница, Съединени американски щати
View this post on Instagram
A post shared by Wright’s (@wrights_2018)

Те са пухкави, напоени с кленов сироп и постоянно сервирани със солен, хрупкав бекон. Американските предписания за палачинки датират от 1796 година и American Cookery от Амелия Симънс, даже и нейното предложение за Indian Slapjacks, приготвени от царевично брашно, да е значително забравено. Днес потреблението на мътеница води до по-фина текстура и спомагателна пухкавост.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР