Посещението на руски военни кораби в Куба сериозно разтревожи Америка.

...
Посещението на руски военни кораби в Куба сериозно разтревожи Америка.
Коментари Харесай

Руските кораби пристигат в Хавана: Отговорът на Путин на ударите по Русия ще дойде от Куба?

Посещението на съветски военни кораби в Куба съществено разтревожи Америка. Какво носят съветските кораби на борда? Ядрени ракети? Ще бъде ли нападната Америка? На хоризонта ли е нова кубинска ракетна рецесия, която може да е повтаряне на събитията от 1962 година, когато Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики бяха на ръба да си разменят нуклеарни удари?

Приятелско посещаване

" От 12 до 17 юни 2024 година отряд на ВМФ на Русия в състав от четири кораба ще бъде на публично посещаване в пристанището на Хавана. Това са фрегатата " Горшков ", атомната подводница " Казан ", нефтеният танкер " Пашин " и избавителният влекач " Николай Чикер ",- сподели Министерството на революционните въоръжени сили на Куба.

Това публично известие, което се появи на страниците на централния кубински вестник Granma, породи голям брой спекулации и американски „ аналитики “, които се свеждат до обстоятелството, че Русия е решила да отговори на все по-активното въвличане на Съединени американски щати в украинския спор, както и и техните съдружници, които дадоха зелена светлина за потреблението от Киев на западни ракети с огромен обхват на съветска територия.

Междувременно формалното обръщение на Куба се резервира в много спокойни тонове. В него се показва, че визитата на съветските кораби „ е в сходство с историческите другарски връзки сред Куба и Руската федерация и прецизно съблюдава интернационалните правила, по които Куба е страна “ и че „ нито един от корабите не носи нуклеарно оръжие, затова техните прекъсването в Куба не съставлява опасност за района. "

Следващите пасажи от формалното кубинско официално съобщение наподобяват още по-спокойни:

" Посещенията на военноморски елементи от други страни са историческа процедура на революционното държавно управление на Куба към страни, с които поддържаме другарски връзки на съдействие.

По време на престоя си съветските моряци ще подхващат стратегия от действия, която включва визити на вежливост при главнокомандващия на Революционния флот и губернатора на Хавана. Те ще посетят и исторически и културни забавни места. "

Единственото нещо, което ще ви подсети за оръжия, е церемониална заря.

„ При идването си в пристанището на Хавана, един от корабите ще изстреля салют с 21 оръдия като привет към нацията, който ще бъде виновен от артилерийска батарея на Революционните въоръжени сили от крепостта Сан Карлос де Ла Кабаня, “, се споделя в изказване на кубинското военно ведомство.

Всичко под надзор ли е?

Междувременно Вашингтон в действителност упрекна Москва, че възнамерява „ да организира военни маневри в Карибско море с присъединяване на Куба и Венецуела “.

И това се дължи на обстоятелството, че „ след решението на президента на Съединени американски щати Байдън да достави на Украйна оръжия с огромен обхват, с цел да нападна съветска територия, Путин заплаши да достави на съдружниците си сходни оръжия, с цел да заплаши Запада “.

В същото време американската администрация желае да показва с всички сили, че държи всичко под надзор и че визитата на съветски кораби не значи доста за нея.

Според CNN, базирайки се на Държавния департамент на Съединени американски щати и Пентагона, „ съветската войска се чака да усили своята военноморска и въздушна интензивност покрай Съединените щати това лято като част от плануваните маневри преди световните военноморски учения през есента “.

" Русия евентуално ще изпрати бойни военни кораби в Карибите, с вероятни визити в пристанища на Куба и вероятно на Венецуела ",- сподели представителят на Пентагона майор Чарли Диц, представен от CNN.

" Очаква се съветски самолети също да бъдат ситуирани или да летят в района. Тези разполагания са част от естествените военноморски интервенции на Русия и не съставляват директна опасност за Съединените щати ",- сподели Чарли Диц с престорено успокоение.

Според Диц това лято наред с съветските кораби ще се появи „ подводница от същия клас като лодката Северодвинск на съветския флот “.

" Посещението на подводницата в Куба беше утвърдено частично заради недоволството на Хавана от визитата на американска атомна подводница в американската военноморска база Гуантанамо в Куба предходната година ",

- сподели Диц, показвайки, че Съединените щати са наясно с придвижванията на съветските подводници в океаните.

" Като се има поради дългата история на Русия да посещава кубински пристанища, това се смята за рутинно военноморско посещаване, изключително в подтекста на увеличената поддръжка на Съединени американски щати за Украйна и ученията на НАТО ",— добави Диц.

Казват, Америка, спи умерено, „ стражата не спи “.

И ръцете ми треперят...

Руският президент Владимир Путин съобщи на пленарната сесия на Петербургския интернационален стопански конгрес (СПИМФ), че Русия си резервира правото да доставя оръжия с огромен обхват на някои страни в отговор на това, че Западът доставя Киев.

„ Ние не доставяме (оръжия). Но си резервираме правото да доставяме оръжия на тези страни или даже на някои легални структури, които изпитват избран напън върху себе си, в това число от военно естество “, сподели Путин.

В същото време съветският президент означи, че вероятните доставки няма да се случат на следващия ден. Но наподобява, че визитата на съветски кораби в Куба във Вашингтон в действителност се възприема като обстоятелството, че това „ не на следващия ден “ в действителност към този момент е станало „ през днешния ден “.

Спокойствието на формалните лица не дава отговор на тона на американските медии. CNN оповестява със забележима паника, че „ това не е първият път, когато кораби на съветския флот плават до Куба, която беше основен съдружник на Съветския съюз по време на Студената война.

" Куба за малко разположи нуклеарни ракети по посока на Москва по време на Кубинската ракетна рецесия от 1962 година Миналия юли образователният транспортен съд на Военноморски сили " Перекоп " отплава за Хавана за четиридневно посещаване.

Но настоящето посещаване на съветски кораби, явно, ще бъде най-голямото по рода си през последните години ",- припомня ми за ефирен канал

Според CNN Куба твърди, че нито един от корабите не носи нуклеарно оръжие и упорства, че идването им в Хавана не съставлява опасност за района.

В същото време CNN отбелязва, че „ Москва не удостовери информацията, предоставена от Куба “ за визитата на корабите.

Абсолютно ясно е, че акцентът, който кубинците сложиха върху неналичието на нуклеарни оръжия на борда на съветските кораби, се възприема в Съединени американски щати като открит намек за противоположното.

Общо умозаключение

Американската аудитория може да пояснява обстановката по друг метод. Например, като обстоятелството, че никой не знае какви оръжия има на борда на съветските военни кораби. И този въпрос виси във въздуха като опасност самичък по себе си.

Не е мъчно да се досетим, че американците схванаха това като сигнал, че руснаците могат да оборудват своите кораби с нуклеарно оръжие, с цел да изяснят на Америка, че е под опасността от нуклеарно заличаване, в случай че събитията в Украйна не се развият по този начин, както Русия харесва.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9580Магдалена Ташева: Срещата на Г-7 с " атрактивни посетители " - Папата, Зеленски, Мавритания, Тунис и др.Алтернативен Поглед6371Магдалена Ташева: " Сглобката " отиде на тези избори с цел да може да се запази и да преиграе схематаАлтернативен Поглед26021Михаил Миков: България да върви напред със следовниците на Антим 1 и на инат на Вартоломеевци и Киряк СтефчовциАлтернативен Поглед55011Проф. Янко Янев на Международната атомна конференция във ВарнаАлтернативен Поглед92783Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен факторАлтернативен Поглед207782Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед121918Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /  ЛЕВИЦАТА, митинг, Народния спектакъл, антибългарска режисура, Оръжието и индивида, Пламена Заячка, Любомир Халачев, Румен Петков  ЛЕВИЦАТА, митинг, Народния спектакъл, антибългарска режисура, Оръжието и индивида, Пламена Заячка, Любомир Халаче </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР