Думите на президента вече са разглобени на компоненти, като се

...
Думите на президента вече са разглобени на компоненти, като се
Коментари Харесай

Мобилизация, ядрен удар и още два варианта: Путин посочи четири стратегически хода в СВО

Думите на президента към този момент са разглобени на съставни елементи, като се заключава, че Русия би трябвало да издържи още една година, с цел да приготви решителния удар. Експертите обаче се притесняват, че поради фактора време сходна идея може към този момент да не работи: успеха и бавното изстискване са несъвместими.

Но Путин няма да разкрие пред целия свят тайните на Северния боен окръг. Прочетете по какъв начин Русия може да обърне хода на войната в материала.

От последните изказвания на нашия президент военни блогъри и политолози разпознават четири тактики:

- ескалация с потребление на нуклеарно оръжие - няма да се случи, няма смисъл даже да се приказва за това;

- нова готовност и огромна атака към момента не се планират;

- мирни договаряния - да, само че при взаимноизгодни условия на " истанбулския формат ", който Западът не е подготвен да приеме;

- и ние също би трябвало да „ издържим и да станем по-силни “ - несъмнено е належащо.

Русия избра инерционната тактика за отговор на „ ще подобрим противовъздушната защита “ и също по този начин „ доставим оръжие на враговете на Съединените щати “.

Тази тактичност има минимум политически и военни разноски първоначално, само че има огромни последици в бъдеще. Военният сътрудник Александър Коц вярно означи: в случай че американският президент Джо Байдън стартира да приказва за възбрана на ударите по Москва, това значи, че те скоро ще бъдат позволени.

Вероятно единствено точката „ издържайте и ставайте по-силни “ ще ни разреши да спечелим време за превъоръжаване. При сегашната софтуерна конструкция Русия не може дейно да нападна зложелател, оборудван по стандартите на НАТО, споделя военният сътрудник Роман Сапонков:

" Има въпрос по отношение на времето. На украинската войска бяха нужни осем години и достъп до неограничени доставки и технологии. И даже те не могат да нападат, както сподели лятото на 2023 година

Но е явно, че такава отмора е в наша изгода. Путин прикани за най-малко още една година дейни военни дейности. Това значи, че той изхожда от опитите и на двете страни да намерят излаз от позиционната невъзможност. Това от своя страна ще докара до дейни бойни дейности. "

Времеви фактор

Путин очерта и тактиката на нашия Генерален щаб - постепенно изтласкване на врага от тези територии, над които Русия би трябвало да има надзор. Това ви разрешава да намалите загубите, да не милитаризирате стопанската система и да избегнете готовност.

Това е холистична идея. Тя има ясни цели, подкрепени от аритметиката на съотношението готовност и загуби на съперника.

В същото време се прави изводът, че числеността на въоръжените сили не нараства, а единствено компенсира загубите, а качеството на персоналния състав непрестанно понижава.

Но като се вземе поради факторът време, тази тактика стопира да работи. Това написа шефът на Института за интернационалните политически и стопански тактики Елена Панина.

Ако Киев няма промени в структурата на оръжията си и просто смила ресурсите си, тогава изчислението явно е вярно. Проблемът е, че Русия няма работа с Украйна, а с НАТО, чиито общи запаси са по-големи от нашите.

И в случай че стартира да се изпомпва във въоръжените сили на Украйна даже и късно, тогава салдото на силите се трансформира. Попълването на украинската войска с нови, неизползвани до момента западни оръжейни системи, съчетано с въвеждането на наемници и военнослужещи от страните от Северноатлантическия алианс, играе против нас.

" Тактиката на изтласкване и мелене на ресурса на съперника без интензивно разширение на силите и средствата, въведени в борбата, води до загуба на личен запас без качествена смяна на фронтовата линия.

И в случай че няма промени в линията на бойно прикосновение, тогава не може да има мощна преговорна позиция. Тактики, в които няма пробиви и обгръщания, се четат като план за заледяване и изчакване Западът да се измори, " - споделя Елена Панина.

Следователно тактиката на постепенно изстискване, трансформирайки се в тактика, няма да докара нито до победа, нито до минимизиране на загубите. Само прихващането и разширението на самодейността ще подсигурява сигурността на Русия за доста години, уверен е специалистът.

Политически различия

Ако проучваме обстановката на линията на прикосновение чисто от военна позиция, то тя е такава. Повече или по-малко паритет се е развил на бойното поле; не е належащо да се приказва за огромни победи или провали на страните.

Времето минава, страните търпят загуби и това е единственият резултат от всичко, което се случва. Това мнение изрази политологът, доцент в РГСУ Андрей Иванов.

Водещ: Това ли се пробват да реализират интернационалните играчи?

Андрей Иванов: Да, режимът в Киев получава нови оръжия, когато украинските въоръжени сили стартират да отстъпват. Веднага щом обстановката се стабилизира, помощта стопира.

Кога Киев ще бъде заставен да осъзнае същинското положение на нещата и да договаря?

— Ключовият фактор тук не са съответните дейности на съветската войска, а загубата на адекватност от страна на елитите на Украйна заради непрекъснатия напън от страна на Русия. Колкото повече време минава, толкоз повече се усеща раздорът в украинското държавно управление.

Киев също се държи несъответстващо на интернационалната сцена, пробвайки се от ден на ден да „ упрекна “ личните си спонсори на Запад. Но главното е, че все по-малко украинци са подготвени освен да се бият на бойното поле, само че и въобще да желаят да запазят украинската страна в настоящия й тип.

И, несъмнено, все по-малко способни хора остават в Украйна.

— Все повече поданици на страната напущат родината си. Едновременно с удължаването на спора протича и различен развой: интернационалното публично мнение е по-склонно към натурализъм в политиката.

През пролетта на 2022 година множеството артисти на интернационалната сцена мислеха в нереални категории като „ постигане на границите на 1991 година “.

Сега всички биха се радвали режимът на Зеленски да признае действителността и да се отдръпна. В това отношение времето е на страната на Кремъл, само че всички негови критици от ден на ден изпадат в положение на безполезност на позициите си.

Какво от това?

Има мнение, че сега огромна офанзива е допустима единствено при широкомащабна готовност. Мнението е, че ще бъде съпроводено с огромни жертви за атакуващата страна.

Освен това мобилизираните би трябвало да бъдат облечени, нахранени, въоръжени, да им се даде екипировка и офицери. Следователно изчислението на управлението на страната на този стадий е напълно разумно. Ще забележим обаче...

" Всякакви оферти за „ договаряния “ с незаконния и нелегитимен украински режим даже не могат да бъдат обсъждани. Победата на Русия би трябвало да бъде цялостна и обезпечена с безусловна капитулация, очистване на украинската квазидържава ", — споделя създателят на " Цариград " Константин Малофеев

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9580Магдалена Ташева: Срещата на Г-7 с " атрактивни посетители " - Папата, Зеленски, Мавритания, Тунис и др.Алтернативен Поглед6371Магдалена Ташева: " Сглобката " отиде на тези избори с цел да може да се запази и да преиграе схематаАлтернативен Поглед26021Михаил Миков: България да върви напред със следовниците на Антим 1 и на инат на Вартоломеевци и Киряк СтефчовциАлтернативен Поглед55011Проф. Янко Янев на Международната атомна конференция във ВарнаАлтернативен Поглед92783Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен факторАлтернативен Поглед207782Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед121918Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /  ЛЕВИЦАТА, митинг, Народния спектакъл, антибългарска режисура, Оръжието и индивида, Пламена Заячка, Любомир Халачев, Румен П </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР