ОКЛАХОМА СИТИ (AP) — Върховният съд на Оклахома отхвърли в

...
ОКЛАХОМА СИТИ (AP) — Върховният съд на Оклахома отхвърли в
Коментари Харесай

Върховният съд на Оклахома отхвърли дело на оцелели от последното клане в Тълса Рейс, търсещи репарации

ОКЛАХОМА СИТИ (AP) — Върховният съд на Оклахома отхвърли в сряда дело на оживели от клането в Тълса Рейс през 1921 година, попарвайки вярата на бранителите на расовия правдивост, че градът ще направи финансово обезщетение за един от най-лошите единични актове на принуждение против чернокожи в историята на Съединени американски щати, оставил към 300 жертви и в миналото преуспяващ регион в тлеещи руини.

Деветте Съдът-член удостовери решението, взето от арбитър от областен съд в Тълса предходната година, постановявайки, че недоволствата на ищеца по отношение на унищожаването на квартал Грийнууд, въпреки и законни, не попадат в обсега на държавния статут за нарушение на публичното безпокойствие.

„ Ищците не показват никаква физическа щета на имущество в Грийнууд, което да го направи необитаемо, което би могло да бъде позволено посредством правосъдна заповед или друго гражданско средство за отбрана “, написа съдът в решението си. „ Днес считаме, че облекчението не е допустимо при нито един набор от обстоятелства, които могат да бъдат устан...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР