Пакистанският медиен надзор забрани на телевизионните канали да излъчват на

...
Пакистанският медиен надзор забрани на телевизионните канали да излъчват на
Коментари Харесай

Пакистанският медиен надзор забрани излъчването на живо на речите на бившия премиер Хан

Пакистанският медиен контрол забрани на телевизионните канали да излъчват онлайн обръщенията на някогашния министър-председател Имран Хан преди днешния му протест.

Откакто беше свален от власт с избор на съмнение през април, някогашната звезда в крикета Хан провежда серия от известни антиправителствени митинги.

Забраната, влезнала в действие неотложно, беше издадена късно в събота вечерта - в същия ден, когато Хан организира протест в столицата Исламабад, на който разкритикува полицейските чиновници и правосъдната система по отношение на ареста на един от водачите на неговата партия.

В известие до телевизионните канали Пакистанският орган за контролиране на електронните медии (PEMRA) съобщи, че Хан насочва " неоснователни обвинявания и популяризира тирада на омразата ".

" Провокативните му изказвания против държавни институции и чиновници... могат да нарушат публичния мир и успокоение ", се споделя още в известието.

Бившият министър председател ще организира още един протест довечера в град Равалпинди, прилежащ на Исламабад.

Хан пристигна на власт през 2018 година, с помощта на електората, изтощен от династичната политика на двете съществени партии в страната, като известната някогашна спортна звезда даде обещание да отстрани десетилетията на вкоренена корупция и шуробаджанащина.

Той остава извънредно известен измежду младежите в страната, а речите му се радват на висок рейтинг по малкия екран, като най-интересните моменти от тях са известни в пакистанските обществени медии.

Протестът в събота вечерта последва ареста на почитан водач от партията на Хан Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), за който управляващите настояват, че е направил антивоенни забележки по ефирен канал, който след това беше спрян.

Критикуването на военните, които са управлявали Пакистан през към половината от 75-годишната му история, се смята за алена линия.

Високопоставен чиновник на PTI, Асад Умар, осъди дейностите на медийния регулаторен орган за възбрана на изявленията на Хан.

" Забраната за лъчение на речите на Имран Хан е следващият опит за намиране на административно решение на политически проблем ", съобщи Умар пред Агенция Франс Прес.

Той добави, че партията му ще оспори възбраната в съда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР