Няколко хиляди души протестираха в Палма де Майорка заради прекомерния

...
Няколко хиляди души протестираха в Палма де Майорка заради прекомерния
Коментари Харесай

Протест в Палма де Майорка срещу прекомерния туризъм

Няколко хиляди души стачкуваха в Палма де Майорка поради " несъразмерния туризъм ", който е източник на приходи за испанския Балеарски архипелаг, само че е и самобитна преграда за естествения живот на локалното население.

Движейки се зад транспаранта " Майорка не се продава ", протестиращите минаха през центъра на града. Организаторите акцентират големите разноски за жилища на този средиземноморски остров с по-малко от 1 млн. поданици заради всеобщия туризъм.

Сред недоволствата, изразени от жителите, са и увеличеният напън върху недвижимите парцели, възходящите туристически наеми, които принудиха доста поданици да изоставен градските центрове, шумът и замърсяването на околната среда.

Пред дни четирима души починаха, а десетки бяха ранени след срутване на втория етаж на ресторант в столицата Палма. По данни на пожарната измежду жертвите има и чужденци.

Майорка е най-големият и един от най-посещаваните Балеарски острови. През предходната година той е бил посетен от 17 милиона души.

Испания, втората по величина туристическа дестинация в света след Франция, е приела 85 милиона задгранични гости през 2023 година От тях 14,4 милиона са кацнали на Балеарските острови, вторият по величина район в Испания във връзка с идващите туристи. Архипелагът е изключително известен измежду немските, английските и нидерландските туристи.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР