Отвратителна антисемитска теория на конспирацията – така Белият дом определи

...
Отвратителна антисемитска теория на конспирацията – така Белият дом определи
Коментари Харесай

Белият дом отива в Threads: X продължава да губи акаунти заради скандала

" Отвратителна " антисемитска доктрина на конспирацията – по този начин Белият дом дефинира позиция на Илон Мъск в X (Twitter).

В същото време водещи американски компании обявиха, че стопират рекламите си в платформата за обществени медии, оповестява Reuters.

В сряда Мъск изрази единодушие с обява в X, която твърди, че евреите подклаждат ненавист към белите хора, като съобщи, че потребителят, който се базира на тайната доктрина, е приказвал " действителната истина ". Тази тайна доктрина твърди, че евреите приготвят етническа и културна замяна на бялото население с небели имигранти, което ще докара до " бял геноцид “.

Белият дом се причисли към медийната платформа Threads, с което даде подтик на съперника на X, до момента в който Илон Мъск се сблъсква с отзив. Мрежата, благосъстоятелност на Meta, завоюва милиони консуматори, откакто предложи елементарно прекачване на сметки от Instagram.
Въпреки че X продължава да господства като конгрес за публични полемики, той все по-често е подложен на обстрел поради неспособността си да модерира наличие, считано за рисково както от участниците в обществения, по този начин и от частния бранш.
Президентството на Съединени американски щати започва собствен формален акаунт, както и сметки на президента, първата дама и вицепрезидента.

Освен това представител на акцията за преизбиране на Джо Байдън съобщи пред CNN, че президентът, както и вицепрезидентът Камала Харис, също ще започват персонални сметки в Threads, обособени от служебните.

Този ход, за който Белият дом осведоми, че е бил в развой на подготовка от няколко седмици, идва в миг, когато Мъск и X остават въвлечени в полемиката за антисемитизъм, която раздрусва платформата, известна преди като Twitter.

Решението на Белия дом да се причисли към Threads придава спомагателен престиж на следената от Марк Зукърбърг платформа, която Мъск неведнъж е нападал. Няколко основни обществени фигури декларират, че минават напълно от X към Threads, като показват държанието на Мъск като тласък за този ход.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР