Отворено писмо, подписано от стотици политици и общественици бе разпространено

...
Отворено писмо, подписано от стотици политици и общественици бе разпространено
Коментари Харесай

Призовават Марио Драги да се откаже от оставката си

Отворено писмо, подписано от стотици политици и общественици бе публикувано през днешния ден в Италия. Те целят да убедят премиера Марио Драги да остане на поста, вместо да подаде оставка, както се опита да направи предходната седмица, откакто беше отчаян от популистки съдружен сътрудник, заяви АП.

Стотици кметове, профсъюзни водачи и индустриалци, които постоянно имат противоположни цели, са обединени в апелите към Драги да продължи да ръководи. Италия и други европейски народи са изправени пред внезапно възходящи разноски за сила, внезапна инфлация, възходящи случаи на COVID-19 и войната в Украйна. Освен това и тежка суша сполетя Италия, цитира news.bg.

До неделя следобяд - три дни откакто популистките сенатори от Движението " 5 звезди " бойкотира вота на доверие, обвързван с държавен законопроект за енергийни облекчения - повече от 80 000 жители подписаха онлайн петиция " Драги да остане ", стартирана от някогашния министър председател Матео Ренци, който оглавява дребен центристка партия в 17-месечното държавно управление на Драги.

Припомняме, че на 14 юли италианският президент Серджо Матарела не одобри оставката на министър-председателя Марио Драги.

" Президентът не одобри оставката и предложения министър-председателя да се яви пред Народното събрание и да приказва, с цел да оцени обстановката след днешното съвещание на Сената ", се споделя в известието.

Затова следва настрана гласоподаване в италианския парламент, което ще покаже дали актуалното държавно управление има поддръжката на болшинството.

Трябва да се означи, че Драги резервира поста си през днешния ден след вота на съмнение. Но откакто Движение " Пет звезди ", основен съдружник на обединението, отхвърли да гласоподава, бъдещето на държавното управление беше сложено под въпрос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР