Отново беше обявено, че запасите на страната ни с природен

...
Отново беше обявено, че запасите на страната ни с природен
Коментари Харесай

Кирил Петков: Задълбочават се преговорите с Азербайджан за доставки на природен газ

Отново беше оповестено, че запасите на страната ни с природен газ ще стигнат за месец и половина

След постоянното си съвещание народните представители продължиха изключително работа. Заради спрените газови доставки, на чуване в Народното събрание пристигнаха министър председателят Кирил Петков и министърът на енергетиката Александър Николов.

Премиерът беше по-склонен да удостовери, че страната ни се е справила с рецесията, с която се сблъска преди 7 дни, съобщи.Към този миг няма учредения за терзания - имаме задоволително ползване на синьо гориво и се работи за това да има различни снабдители. Не толкоз обаче цветна беше картината, която очерта ръководителят на ДАНС Пламен Тончев. Той разгласи, че към този миг няма задоволително количества, с които да бъде запълнено хранилището в Чирен, с цел да стигнат те за зимния интервал. Освен това страната ни не е декларирала и потенциала на терминала за полутечен газ в Гърция.

Задълбочават се договарянията с Азербайджан за доставка на спомагателни доставки природен газ, разгласи Петков.

"В момента приказваме с азерската страна, с цел да договорим опцията да не чакаме до 30-ти юни, а да получим газа още през началото на юни, дори може би края на май ", съобщи министър председателят.

В страната ни ще бъде образувана и Работна група, формирана от европейски и други министри, с цел да дискутира казуса с доставките на природен газ у нас. Отново беше оповестено, че запасите на страната ни с природен газ ще стигнат за месец и половина.

Председателят на КЕВР разгласи и каква съгласно него е Причина за енергийните проблеми на страната ни

"Ясно е, че Русия употребява своето най-силно оръжие - газа, с цел да реализира политическите си цели. България не може да остане като жертва на тази война. Считам, че нашият народен интерес диктува от тук нататък да имаме няколко доставчика ", разяснява Станислав Тодоров.

Пред депутатите министър председателят разгласи, че държавното управление работи основно в три насоки. - да има задоволително газ, доставката да е с най-малък риск, и - да бъде на най-хубава цена. Следващата седмица би трябвало да стане ясно каква ще е цената на природния газ за месец май, която би трябвало да бъде одобрена от КЕВР.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР