Откакто руският президент Владимир Путин въведе военно положение в анексираните

...
Откакто руският президент Владимир Путин въведе военно положение в анексираните
Коментари Харесай

Депортации и човешки щит? Какво цели Русия край Херсон.

Откакто съветският президент Владимир Путин вкара военно състояние в анексираните територии в Украйна, нараства загрижеността за популацията в четирите провинции. Особено в региона на Херсон, в южната част на Украйна, съветските окупатори се пробват да преселят жителите в по-отдалечени региони, следени от Русия.

Като предлог за този ход служи обяснението, че Москва желае да отбрани популацията от директно идна украинска атака.

Човешки щит на източния бряг на Днепър?

" Това е чиста агитация ", споделя Наталия Хуменюк, представител на оперативното командване на украинските въоръжени сили в южната част на страната. " Окупаторите употребяват цивилното население за похищение на вниманието. Самите те се опасяват, тъй като знаят, че не могат да спрат настъплението ни, и желаят да трансферират цивилното население на източния бряг на Днепър, с цел да го употребяват като човешки щит. "

Секретарят на Съвета за национална сигурност Олексий Данилов дефинира така наречен евакуация на популацията като депортация и прикани Запада да даде сериозен отговор на ставащото. " Такива депортации бяха осъществени и в Крим през 2014 година, а светът тогава ги наблюдаваше безучастно. Сега още веднъж вършат същото и се оправдават с това, че желали да спасят живота на хората. Сегашната обстановката е сложна, само че няма подозрение, че ще си върнем цялата територия. "

" Това би била злополука с невиждани размери "

Според Данилов опасенията, че съветските войски могат да разрушат водноелектрическата централа на север от река Днепър за да отклонят вниманието от вероятно евакуиране от Херсон, са неоснователни. " Язовирът обезпечава и водоснабдяването на Крим, тъй че в случай че го разрушат, там няма да има вода години наред. Не мисля, че са задоволително луди, с цел да взривят язовира. Това би била злополука с невиждани размери. Не знам по какъв начин светът може или би трябвало да реагира на това. "

Автор: Бернд Муш-Боровска
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР