Отдавна исках да напиша няколко добри думи за Какво става

...
Отдавна исках да напиша няколко добри думи за Какво става
Коментари Харесай

Ревю: Какво става с мен?

Отдавна желаех да напиша няколко положителни думи за " Какво става с мен? Книга за всяко момиче ", само че както подходящо означи 10-годишното ми момиче: " Ами не е редно, без да си видяла и книгата за момчетата! " Вчера ми се удаде опция да хвърля един взор на " Книга за всяко момче " и мнението ми се затвърди:

“ " Какво става с мен? " е книга, която всяко дете преди и по време на пубертета би трябвало да има. ”



Препоръчвам я изключително на родители с 8-10 годишни деца, без значение какъв брой сте напреднали с диалозите за половото и половото развиване. Може детето ви да знае всичко и да е просветено повече от някои възрастни, нищо чудно, само че е добре това наличие да е на тяхно разположение непрекъснато. Защото, дано не се залъгваме, ние рядко съумяваме.

Защо предлагам " Какво става с мен? "

" Какво става с мен? " е превод на истинското издание с създател Сюзън Мередит " What's happening to me? " - информацията е доста модерна, забавно поднесена, с комизъм, занимателни илюстрации и съответни за тази възраст схеми. Най-доброто по тематиката, на което съм попадала.

Тя дава отговор на най-важните въпроси - за половите органи, ерекцията, менструацията, само че и на някои странични, за които децата нормално не смеят да питат от боязън да не ги сметнем за глупави. Хем прегледен указател, хем подхожда с приятелско отношение.



Книгата обръща внимание на обществения живот на децата, общуването с другия пол, другарствата, килограмите, външния тип, здравословното хранене, спорта - т.е. подрастващото дете е признато с неговата комплицирана мини Вселена.

Има азбучен показалец, забавни таблици, като тази за размерите на сутиена или обобщение на това, което би трябвало да чакат в този интервал. Съдържанието е завършено раздвижено и цветно. Определено е атрактивно за тях.







Книжката е не повече от един указател, който детето да употребява, когато желае да остане единствено с тайните си и когато не желае всеки въпрос да се трансформира в полемика. Тя не може да размени положителния диалог и шерване, в случай че това е търсено от тяхна страна. Доверието посред ни се гради тъкмо в свободното разискване на " срамни ", секрети и неуместни тематики и за двете страни.



Лично на мен доста ми хареса частта в книгата и за девойки, и за момчета, отделена на другия пол. Струва ми се повече от належащо от рано децата да схванат, че мъжете и дамите не са врагове и да спре всяко опълчване, а в противен случай - да търсим пътища един към различен, да черпим мощ и поддръжка един от различен.

" Какво става с мен? ", Сюзън Мередит, илюстрации и оформление: Нанси Лешников;
Издателство " Фют ", София;
Превод: Албена Раленкова, редактор: Илияна Владимирова


Съдържанието за девойки и за момчета
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР