Унгария победи много драматично с 1:0 Шотландия в мач от

...
Унгария победи много драматично с 1:0 Шотландия в мач от
Коментари Харесай

Унгария победи драматично Шотландия с 1:0 и запази минимални шансове за класиране

Унгария победи доста трагично с 1:0 Шотландия в мач от група " А " на Евро 2024. Успехът резервира минималните шансове за унгарците за класиране на осминафиналите в шампионата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Първият прецизен удар в срещата беше в интерес на Унгария, като го насочи Бендегус Бола. В осмата минута той се включи от дълбочина и би от отдалеченост, само че Ангъс Гън избави вратата си от попадение.

Съперниците действаха доста деликатно в идващите моменти и ситуациите пред двете порти през първото полувреме бяха доста малко. " Гайдарите " владееха повече топката, само че не съумяха да се възползват от това.

Постепенно Унгария изнесе играта в половината на Шотландия. В 32-ата минута Доминик Собослай шутира от фаул от към 25 метра и уцели стената. Три минути по-късно Роланд Салай стреля от отдалеченост, само че топката мина над вратата.

В 42-ата минута Собослай центрира в наказателното поле от директен свободен удар и Вили Орбан, който стреля с глава, само че изпрати кълбото над вратата.

Унгария стартира по-добре второто полувреме и в 48-ата минута Салай шутира, само че шотландският вратар се оправи с ситуацията.

В идващите минути офанзивите към двете порти зачестиха, тъй като Шотландия и Унгария знаеха, че би трябвало да търсят гола, с който да завоюват мача и да имат шансове да се класират за елиминациите.

В 65-ата минута Собослай центрира заучено от директен свободен удар. Топката стигна до Бола и той центрира. От границата на вратарското поле Мартон Дардай стреля с глава, само че ударът му бе неакуратен.

Пет минути по-късно се стигна до дълготрайно прекъсване на играта, откакто централният нападател Барнабас Варга се сблъска с вратаря Ангъс Гън и падна на земята. Играта незабавно беше прекратена, а на терена влязоха лекари. Футболистите на Унгария прикриха протичащото се с Варга от очите на публиката, а към футболиста бяха донесени дефибрилатори. Играчът на Ференцварош беше изнесен на носилка отвън терена.

Срещата беше възобновена в 75-ата минута, като на мястото на Варга на терена се появи Мартин Адам.

В първата минута от спомагателното време Доминик Собослай беше изведен на стрелкова позиция, само че ударът на футболиста на Ливърпул беше избавен.

Само една минута по-късно резервата Кевин Чобот получи опция да бие, само че удари дясната греда на вратата на Шотландия.

В десетата минута на спомагателното време унгарците доближиха до решителното попадение. При бърза контра Роланд Салай подаде в наказателното поле за Кевин Чобот. Той стреля във вратата на Шотландия и обезпечи триумфа в интерес на " маджарите ", които имат три точки на трето място в групата. Унгарците би трябвало да изчакат крайното класиране в останалите групи на шампионата на Стария континент, с цел да схванат дали ще продължат присъединяване си в елиминациите.

Шотландците са със единствено една точка и отпадат от шампионата в Германия, откакто нямат победа на огромно състезание от 1996 година.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР