Палестински деца, преживели от първо лице ужасите на войната в

...
Палестински деца, преживели от първо лице ужасите на войната в
Коментари Харесай

Деца на войната: Ранени палестински младежи са лекувани в ОАЕ

Палестински деца, претърпели от първо лице ужасите на войната в Газа, се лекуват и приспособяват към естествен живот в Обединените арабски емирства. Раните им са както физически, по този начин и душевни. Някои са пристигнали в Абу Даби с членове на фамилиите си, други са сами. За тях е построен филантропичен дом, в който даже могат да учат.
Повечето от децата бяха сдържани първоначално, дърпаха се. Но ние отивахме при тях като част от процеса на консултиране. Опитвахме се да ги убедим, че това ще им се отрази добре при възобновяване.
доктор Сама Сайед – началник на план за психологично здраве

„ Когато имат онкологично заболяване, се нуждаят от психическа поддръжка. Същото е и в случай че са ранени, в случай че са изгубили крак и им се слага протеза. Трябва да почувстват поддръжка “, изяснява доктор Сама Сайед.

12-годишната Тука е с протези на краката, откакто ги губи при ракетен удар против къщата на вуйна ѝ. Баща ѝ и брат ѝ умират при бомбардировката, майка ѝ е ранена и изпратена да се лекува в Катар. И макар че момичето философски устоя всички тествания, фамилията ѝ липсва доста.
Бях доста щастлива, когато ми споделиха, че още веднъж ще мога да вървя. Но беше мъчно, тъй като трябваше да привикна с протезите. Най-тежко е, че съм надалеч от фамилията ми.
Тука Наджи – ранена при бомбардировка в Газа

Много от невръстните пациенти не знаят здравната си история, дали са били лекувани или приемали медикаменти. Страдат от посттравматично стресово разстройство. Дори да се възстановят изцяло, те могат да се върнат във военната среда, която е разрушила живота им.

Болницата в филантропичен град Емирати дава лекуване на хронични и остри положения, също и онкологични и детски болести. Работи с още 10 здравни заведения в страната и при потребност им препраща пациенти.

1000 палестинчета, ранени във войната, и още 1000, страдащи от онкологични болести, са пристигнали в ОАЕ по предписание на президента Заид ал Нахаян. Придружени от фамилиите си, те намират дружелюбен банкет в филантропичния град. Той е издигнат особено за настаняване на палестинци от Газа и има потенциал от 12 000 души.

Домакините споделят, че децата могат да останат в емирствата, до момента в който свърши войната в родината им.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР