От векове насам цветята носят определена символика. Тя много пъти

...
От векове насам цветята носят определена символика. Тя много пъти
Коментари Харесай

Какво символизира червената роза?

От епохи насам цветята носят избрана символика. Тя доста пъти се е променяла, само че са останали някои общи послания. Езикът и потреблението им за изложение на усеща и страсти е бил най-популярен по времето на викторианската ера, когато са се водили т.нар цветни флиртове - посредством послания с разнообразни цветя.

Розите са измежду цветята, подобаващи за съвсем всеки мотив. Розата е идеалното цвете, с което човек може да изрази изпълващите го усеща. Когато подарявате или ви подаряват букет от рози, той е претрупан с несъмнено обръщение, което се крие в това какъв брой и какъв цвят са розите в него. Всеки цвят показва разнообразни усеща.

Всеки цвят роза има своята символика. Най-популярни са алените рози, знак на безконечната и неразделна обич, уважението и всеотдайността.

 Символика на алена роза?

Когато получавате или подарявате червени рози, това неизбежно носи посланието Обичам те. Чрез тях споделяме повече, в сравнение с можем да изразим с думи. Ако подарим на човек, към който не изпитваме сходни усеща, алена роза, това може да се изтълкува прекомерно неправилно.

Значение има още и дали розата, която се сервира, е изцяло разцъфнало цвете или още неразтворен цвят. Често залагаме на цветя, които още не са разцъфнали изцяло, с претекста да са свежи по-дълго време. Но те също имат своето значение. Пъпката на алена роза значи мощни усеща, които обаче би трябвало да бъдат непокътнати в загадка. Тя се приема още за знак на зараждащата се обич.

 Символика на розите

Ако цветовете на розите са разцъфнали, това значи Аз още те обичам.

Освен обич аленият цвят символизира и изпепеляваща пристрастеност. Изобщо – розата е за тези, които обичат. Огнено аленият цвят изпепелява сърцата на влюбените, а цветът кардинал символизира желанието. Тъмночервената роза може да се схване и като знак на печал.

Според традициите броят на алените рози също е от голяма важност. Ако връзката се задълбочи и желаете да кажете на половинката си, че изпитвате любов, то заложете на 3 червени рози. Знак за боготворене е букетът от 33 червени рози, а молба за амнистия и опрощение може да поискате с букет от 15 рози.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР