Тази седмица руският президент Владимир Путин ще направи двудневно държавно

...
Тази седмица руският президент Владимир Путин ще направи двудневно държавно
Коментари Харесай

Путин ще се срещне със Си Дзинпин в Китай

Тази седмица съветският президент Владимир Путин ще направи двудневно държавно посещаване в Китай, заяви китайското външно министерство.

В рамките на визитата си, което стартира в четвъртък, Путин ще се срещне с китайския водач Си Дзинпин, като двамата ще обсъдят " съдействието в разнообразни области на двустранните връзки... както и интернационалните и районни въпроси от общ интерес ".

В свое изказване Кремъл удостовери пътуването и съобщи, че Путин отива по покана на Си. В него се споделя, че това ще бъде първото задгранично пътешестване на съветския държавен глава, откогато постави клетва като президент и стартира петия си мандат при започване на месеца.

Китай поддържа политически Русия в спора в Украйна и продължи да изнася металорежещи машини, електроника и други артикули, които подкрепят съветските военни старания, напомня " Associated Press ".

Китай е и главен експортен пазар за енергийни доставки, които пълнят хазната на Кремъл.

По време на визитата си в Париж предходната седмица Дзинпин съобщи, че страната му е подготвена да работи с Франция за световно " преустановяване на войната " по време на идните през лятото олимпийски игри в Париж.

По думите му Пекин играе " дейна роля за постигането на мир " във войната в Украйна.

Китай претендира за неутралитет в спора в Украйна. Euronews обаче напомня, че Си и Владимир Путин обявиха, че държавните управления им имат " другарство без граници " директно преди нахлуването на Москва в страната.

Само преди дни завърши европейската обиколка на китайския водач, който с изключение на Франция, посети още и Сърбия и Унгария.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР