Известната църква Свети Дух в германския град Хайделберг се превърна

...
Известната църква Свети Дух в германския град Хайделберг се превърна
Коментари Харесай

Тейлър Суифт влезе и в църквата: Как свещеници в Германия опитват да привлекат младите

Известната черква " Свети Дух " в немския град Хайделберг се трансформира в сцена на необикновена религиозна работа в неделя.

Около 1200 вярващи се събраха на специфична литургия, с цел да се молят, до момента в който слушат осъществяване на песни на... Тейлър Суифт.

Интересът е бил толкоз огромен, че се е наложило провеждането и на втора работа в 600-годишния храм. Песните са изпълнявани от групата на Тине Вайхман, певица и учител по известна църковна музика в Хайделберг.

Целта на свещениците е да привлекат повече младежи към полемики за вярата и църквата през изкуството, което има най-силно значение за тях - музиката на обичаната им певица.

Службата е включвала осъществявания на части като " Shake it Off " и " Must Be Something More ", с разисквания на текстовете на Суифт и нейното схващане за ролята на християнството във всекидневния жиовт.

Експериментът не е напълно неестествен на религията - самата Суифт е родена в християнско семейство в Тенеси.

В документалния си филм " Мис Американа " от 2020 година тя се самоопределя като християнка, само че порицава " лицемерната религия ", която изопачава полезностите на религията поради догматично мислене или политически цели.

" Църквата на Светия дух постоянно е била място за среща и продан. Ето за какво една религиозна работа с попмузика се вписва толкоз идеално. С нея ние даваме място на въпросите и проблемите, които занимават младото потомство ", споделя пасторът от Хайделберг Кристоф Елсипен пред " Дойче веле "

Пасторът на енорията Винченцо Петракапризнава, че творчеството на Суифт е отворено за разнообразни тълкования, и че " нейната религия познава подозренията и вътрешните спорове ".

" От богословска позиция тя показва справедливостта на Бога. За нея вярата и действието са неразделни ", споделя Петрака пред немската медия.

Към този миг наподобява, че вдъхновителите на концепцията са постигнали задачата си - на събранието са участвали доста младежи, множеството от които дами. Те са чули онлайн църковното осъществяване на общо шест песни на Суифт.

Един от най-емоционалните моменти е стъпил, когато Вайхман и нейната музикална група са изпълнили песента " Soon You`ll Get Better " - Суифт е написала песента за майка си през 2019 година, когато тя е била диагностицирана с рак.

Песента " Anti Hero " от албума Midnights e дала и заглавието на специфичната църковна работа.

През 2023 година сп. " TIME " избра Тейлър Суифт за персона на годината, трансформирайки я в първата звезда от развлекателната промишленост, която печели оценката в персонално качество.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР