От случая в столичния квартал Факултета не можем да правим

...
От случая в столичния квартал Факултета не можем да правим
Коментари Харесай

Eмануил Йорданов: Някой трябва да напомни на Гешев, че не е почетен гост на държавата

От случая в столичния квартал " Факултета " не можем да вършим огромни систематизирания за реда и закона. Бих го окачествил като битов скандал с драматичен край ". Това сподели пред БНР Емануил Йорданов, юрист, някогашен министър на вътрешните работи.
Според него включването на основния прокурор Иван Гешев в тази ситуация е сигнал за негово предпочитание за политическа кариера:

" Той приказва като политик. Едва ли не са отговорни неприятните политици, които си разрешавали да подлагат на критика основния прокурор. Аз желая да чуя той какво е направил от момента, в който е станал основен прокурор. И с какво е съдействал за понижаване на престъпността. Някой би трябвало да му подсети, че не е почетен посетител на страната, а върховен държавен чиновник с отговорности. Но конституционната рамка на неговия статут му разрешава да прави и приказва каквото си желае ".

В предаването " Нещо повече " Йорданов добави, че към момента няма промяна, която да е подобрила положението на Министерство на вътрешните работи.

" Цялата отговорност остава анонимна. Можем да си измием ръцете с някого, само че останалите по веригата остават скрити в сянка ".

Според него правист, който познава наказателното право, би бил добър вид за предстоящ министър на вътрешните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР