От началото на месеца годишните технически прегледи на автомобилите имат

...
От началото на месеца годишните технически прегледи на автомобилите имат
Коментари Харесай

Собственик на пункт за прегледи на автомобили в Дупница: Над 10 години се работи на едни и същи цени, а всичко се увеличи, до края на годината цените ще скочат още

От началото на месеца годишните механически прегледи на колите имат нови цени, като нарастването е сред 10 и 50 лв. в другите пунктове в страната. Има места, където цената на прегледа доближава 100 лв..

Цените на техническите прегледи варират съгласно пазара, като разликата сред сумата, която водачите заплащат в столицата и в провинцията, съгласно притежатели на пунктове, е от порядъка на 10 - 20 и повече лв., оповестява Българска национална телевизия.

В един от пунктовете в Дупница от началото на месеца цената на техническите прегледи е увеличена единствено с десетина лв., само че прогнозата на притежателя е, че до края на годината цената може да се увеличи още.

Двойно нарастват техническите прегледи на колите

" Минимум 10-12 години се работи на тези цени - 40-50 лв., и цените стоят едни и същи, заплати се усилват, осигуровки се усилват, техническо съоръжение, всичко се усилва, а цените стоят едни и същи без да са мърдали. Последната една година станаха доста огромни скоковете със наложителното съоръжение. 20 хиляди лв. са едни тресачки, по този начин наречени тресачки, които са за трета категория пунктове. Сега сега до 22 юли тази година всички пунктове би трябвало да са вързани, всяка една линия би трябвало да е вързана към ИА " Автомобилна администрация ". Едно връзване коства 4 000 лв.. ", изяснява Пламен Иванов, притежател на пункт за механически прегледи.

След смяната в цените на техническите прегледи се чака да има и смяна в заплатите на техниците, които сега граничат с минималната за страната, предвиждат от сектора. От там се надяват с по-високи заплати да привлекат повече младежи за работа в пунктовете, където сега междинната възраст на работещите е 50-55 години.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР