От манипулации и внушения се оплака пред Нова телевизия министърът

...
От манипулации и внушения се оплака пред Нова телевизия министърът
Коментари Харесай

Ангелкова вижда манипулации и внушения за туризма

От операции и внушения се оплака пред Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка положението на летните почивки у нас. Според нея същото се е случило и по отношение на приемането на измененията в Закона за концесиите, свързани с отдаването на плажовете на наематели.

„ Това, което приехме през вчерашния ден, е обвързвано с по-дългосрочното стабилно отдаване на морските плажове на концесия ”. Така Ангелкова разяснява измененията в Закона за концесиите, които бяха признати в Народното събрание в четвъртък. 

„ Предвиждат се вложения, има и съставен елемент, който планува цената на чадъра и шезлонга да бъде съобразена. Концесионерите са длъжни да обезпечат качеството на туристическия артикул и да съобразят всички опасности ”, сподели Ангелкова.

Според Ангелкова прехвърлянето на концесиите на плажовете към Министерството на туризма е мотив да се правят транспарантни процедури, които подлежат на надзор.

„ Виждаме операции, внушения, за това какво де прави в бранша, изключително във връзка с летния ни туризъм. Вчера в зала главно изявления имаше една политическа партия. Проведохме необятен спор за това по какъв начин да се ръководят морските плажове. Още с приемането на Закона за концесиите, преди 2 години, изразихме опасенията си, че плажовете би трябвало да се отдават по необикновен ред, с цел да се подсигурява бистрота, стопанисване, сигурността и спокойствието на туристите ”, изясни министърката.

„ Когато плажовете бяха трансферирани към Министерството на туризма през 2016 година първо приехме специфична методика за установяване на минималното концесионно заплащане, където 40% от тежестта са цените на чадъри и шезлонги – колкото по-ниски са, толкоз повече точки получава бъдещият претендент. Концесионерът на база на предварителни калкулации е задължен да съобрази минималната цена и да си създадат сметката, по какъв начин да ръководят плажа ”, уточни Николина Ангелкова министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР