От днес столичната община ще информира регистрираните потребители на мобилното

...
От днес столичната община ще информира регистрираните потребители на мобилното
Коментари Харесай

Приложение ни казва промени и ремонти в София

От през днешния ден столичната община ще осведоми записаните консуматори на мобилното приложение " Гражданите " за поправки, пътни усложнения и културни събития. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова, като акцентира, че досега приложението е предписание връзка сред жителите и общината, а в този момент връзката ще стане двустранна.

" След като няколко години работихме по тази причина да имаме директния контакт с жителите ние взехме решение, че би трябвало да обърнем посоката и да можем да осведомяваме жителите посредством същите тези софтуерни благоприятни условия. От няколко месеца те към този момент работят по изпращането на информация посредством мобилното приложение към клиентите на " Гражданите “, в които те ги осведомят за поправки на експлоатационните сдружения, а от през днешния ден включваме опцията да осведомяваме за идните поправки по съществени улици и булеварди, които провокират усложнения за водачи и ве лосипедисти “, разгласи Фандъкова.

Тодор Лилков от " Гражданите " изясни, че информацията ще се разпраща от самата столична община и районните администрации, които сами ще насочват тя дали да доближава до хората от избран регион или до всички клиенти на приложението.

" Всеки консуматор на база на адреса, който слага при регистрация може да получава таргетирани вести за прекъсване на вода, топлоподаване, ремонтни действия, които биха могли да объркат деня му. Съобщенията ще се получават в задатък и ще изкачат на смарт телефона като пуш уведомление “, изясни Лилков и добави, че за задачата жителите би трябвало да са влезнали в приложението.

Кметът разясни, че информацията ще бъде подавана от екипа по транспортна инфраструктура в общината и напомни, че платформата и уеб страницата са били основани през 2015 година, като през годините тя се е развила в доста добра посока и свършила доста потребна работа.

" В това партньорство има три цели, които ние реализираме. Първо – по-активно партньорство с всички жители на София, дейна връзка както по проблемите на града, по този начин и осведоменост за решенията. На второ място интензивно потребление на технологиите, които да ни разрешат да имаме директна и дейна връзка с жителите. И на трето място – поддръжка на надарените младежи и започващите компании да развият своите хрумвания “, изясни претекста за съдействието си с платформата Фандъкова.

Тя напомни, че първоначално партньорството на общината с " Гражданите “ е стартирало със събиране на информация за коли излезли от приложимост и опцията администрацията да получава непосредствено информация, с цел да може да се незабавно да реагира и да може да почистваме града от тях. От 2017 година до момента сигналите за излезли от приложимост коли през приложението са 4334. По време на проведената акция от 14 до 30 април са постъпили 250 сигнала, които сега се обработват от Столичния инспекторат.

Данните от 2009 до 2019 за този тип работа на инспектората, за 10 години непринудено отстранени коли са над 8000, наложително преместени са над 1500. За този интервал са получени общо над 13800 сигнала, уточни още кметът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР