От Американската космическа агенция НАСА алармираха, че хиляди астероиди са

...
От Американската космическа агенция НАСА алармираха, че хиляди астероиди са
Коментари Харесай

НАСА: Хиляди опасни астероиди са се насочили към Земята

От Американската галактическа организация НАСА сигнализираха, че хиляди метеорити са се насочили към нашата планета и за тяхното заличаване ще е належащо няколко страни да обединят напъните си.

Според изчисленията на галактическата организация големите метеорити се движат със междинна скорост от 55 923 благи в час.

Прогнозите на учените са, че и идната година ще се наложи да се борят със серия от метеорити, като се чака броят им да е към стотина.

От НАСА възнамеряват правенето на роботизирана стратегия, с която да се борят с възходящия брой на галактическите скали. Идеята е да се сътвори сонда, която да се изпраща до метеоритите, които са в най-опасна непосредственост с планетата.

 НАСА: Хиляди рискови метеорити са се насочили към Земята

Проектът ще унищожава част от тяхната маса и ще ги пренасочва към отбитата на Луната.

Бъдещият галактически план ще може да учи елементи към небесните обекти като тяхната скорост, орбити, размери и въртене. Въз главно на тези критерии учените ще преценят дали е допустимо да пренасочват метеорита.

Сондите ще могат да събират и парчета от повърхността на метеоритите, които дават повече информация за произхода на Вселената.

Сондите ще се върнат на Земята с надалеч повече проби от когато и да било, което може да способства за нови научни открития за образуването на Слънчевата система и началото на живота на Земята, настояват от организация пред Дейли Експрес.

По-подробното изследване на метеоритите ще е потребни на НАСА и при идната им задача до Марс.

Вече е избрана най-подходящата територия, от където да стартира експедицията на Червената планета. Откритото наскоро количество вода там кара учените да мислят, че на прилежащата от нас планета има живот.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР