От 23 до 26 август 2022 г., млади българи дискутират

...
От 23 до 26 август 2022 г., млади българи дискутират
Коментари Харесай

Млади българи решават бъдещето на страната в “Модел Република България”

От 23 до 26 август 2022 г ., млади българи дискутират бъдещето на България в третото издание на „ Модел Република България “ . Темата тази година е " България във времена на рецесии ". Организаторите имат вяра, че в миг на рецесии, точно младите би трябвало да се припознаят допустимо най-силно като основен фактор в определянето на бъдещето на България. 
„ Модел Република България “ в първата по рода си симулация на българската държавна власт. По време на 4 дни се дава късмет на възпитаници и студенти от цялата страна да влязат в ролята на депутати, министри, президент, публицисти и представители на интернационалните организации, и да симулират ръководството на страната .
Идеята е замислена в Немската гимназия в София, която е приключил Теодор Недев о т екипа на „ България на младите “. В предаването „ Радиокафе “ той описа, че форума е ориентиран към младежи на възраст сред 15 и 25 години.
„ Те имаха време да се приготвят авансово, имаха опция да контактуват и дружно да изградят своите тактики, които да предложат в Министерски съвет и Народното събрание . През първия ден им бяхме организирали три лекции “, сподели Недев.
Участниците симулират парламент, в който има 32 души .
„ Инцидентно в този момент бяха 29. Ние сме пробвали да запазим пропорцията същата, каквато е в нашия парламент, като не резервираме имената на партиите, само че те са значително сходни “, сподели Теодор.
Младите „ политици “ са взели няколко основни решения. По отношение на газа, те оферират да се търсят различни доставки и да се прекратят комерсиалните отношение с „ Газпром “ . „ Депутатите “ са решили още да финансират културни действия в българската диаспора в прилежащи страни . Гласували са и дали да се резервира плоския налог .
Какви решения още са взети на форума „ Модел Република България “, можете да чуете в изявлението на Ива Дойчинова с Теодор Недев. Решенията ще бъдат оповестени и на уеб страницата на организацията. По обявата работи: Полина Начева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР