От 20 до 26 юни седмокласниците могат да подават заявления

...
От 20 до 26 юни седмокласниците могат да подават заявления
Коментари Харесай

От 20 юни започва първият етап в класирането за прием след 7-ми клас

От 20 до 26 юни седмокласниците могат да подават заявки за присъединяване в първия стадий на класирането за банкет след седми клас - след положени изпити посредством тест, и с инспекция на качествата, в които учебни заведения се изисква това. Това оповестяват от Регионалното ръководство на образованието в София.

Подаването на заявление от седмокласниците може да стане както по класическия метод - на място в училището-гнездо, по този начин и електронно.

Електронното подаване на заявката може да се направи от всеки компютър, когато и да е и без ограничавания. Попълването е през уеб страницата - https://priem.mon.bg/, където може да се влезе с входящия номер и с кода за достъп от служебната записка за засвидетелствуване на мястото за явяване на приемен изпит, която учениците са получили от учебното заведение.

Желаните учебни заведения и паралелки се подреждат в низходящ ред /започва се от най-желаните/, като при попълването им се избира кода на паралелката или учебното заведение, и оттова - паралелката. За едно предпочитание се счита кандидатстването за един профил или за една компетентност от специалност за всяко декларирано учебно заведение. Желателно е да се попълнят най-малко двадесет паралелки и те да са съобразени с резултатите от изпитите на седмокласниците. Броят на желанията не е стеснен. Ако в мечтаните паралелки има специалности от специалности, би трябвало да се прикачи сканирано в pdf формат здравно удостоверение, разясняват от Регионалния инспекторат.

От РУО-София поучават родителите и седмокласниците, откакто попълнят мечтаните паралелки, деликатно да ревизират попълненото заявление и да се уверят, че са попълнили тъкмо тези паралелки, които желаят, и те са по реда на желанията им. Подаването на заявката по електронен път завършва с натискането на бутона " Запиши " и по-късно не може да се вършат никакви промени и не може да се подава друго заявление нито по електронен път, нито на книжен притежател в училище-гнездо.

Подаването на заявление в училище-гнездо става като се посети което и да е учебно гнездо на територията на град София, а за възпитаници от страната подаването ще е единствено в 48-мо Основно учебно заведение " Йосиф Ковачев ".

Работното време е от 8.00 до 18.00 часа, без събота и неделя. Няма райониране или други ограничавания при подаването. Заявление може да се изтегли от уеб страницата на РУО-София и да се попълни у дома на компютър или на ръка, а може бланката да се получи и в училището-гнездо и да се попълни там. Паралелките за банкет са изложени в училищата-гнезда на налично място. Попълването става още веднъж с нареждане на мечтаните паралелки в низходящ ред - със започването от най-желаните. За едно предпочитание се счита кандидатстването за един профил или за една компетентност от специалност за всяко декларирано учебно заведение. Желателно е да се попълнят най-малко двадесет паралелки, които да са съобразени с резултатите от изпитите в седми клас, като броят на желанията не е стеснен.

В училищата-гнезда седмокласниците би трябвало да показват единствено за информация Свидетелството за приключено главно обучение, като не се изисква копие. Ако в заявката има паралелки със специалности от специалности, би трябвало да се носи също оригинал и копие на здравното удостоверение. След инспекция от длъжностно лице оригиналът ще бъде върнат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР