Оставиха в ареста 19-годишният младеж от Ловеч, държал тялото на

...
Оставиха в ареста 19-годишният младеж от Ловеч, държал тялото на
Коментари Харесай

Оставиха в ареста 19-годишният държал тялото на майка си в куфар над месец

Оставиха в ареста 19-годишният юноша от Ловеч, държал тялото на майка си в куфар месец и половина. В правосъдната зала обвиняването уточни, че въпреки и в начален стадий на следствието, може да се направи обосновано съмнение, че арестуваният е направил закононарушението.

То е тежко, с висока социална заплаха и плануваното в закона наказване е над 15 година отнемане от независимост.

Съседи описват, че в фамилията е имало неприятности

Според прокурора обстоятелствата по досъдебното произвеждане сочат, че обвиненият е укривал случилото се, затруднил е следствието и е допустимо да извърши закононарушение, в случай че му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Служебният бранител на обвинения съобщи, че фактически е минал дълъг интервал от време в укриване на действието, само че изясни това с нерешителност и терзания от страна на подзащитния ѝ. Освен това той не е осъждан, има непрекъснат адрес и е спомогнал за разкриването на истината. Затова изиска мярка за неотклонение „ домакински арест “.

По време на съвещанието обвиненият съобщи, че е почтен и се причисли към настояването на служебния си бранител за налагане на по-лека мярка за неотклонение.

На 20 февруари той оповестил в полицията, че е в неопределеност от 13 февруари

Съдът одобри, че младежът е съпричастен към закононарушението. Не бяха показани доказателства, че той има непрекъснат адрес, което сочи за действителна заплаха да се укрие или да извърши закононарушение.

Чистото му правосъдно минало не трансформира тези обстоятелства, одобри съдът и наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Определението може да бъде обжалвано в тридневен период от през днешния ден.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР