Френският президент Еманюел Макрон обеща да не налага незабавно противоречива

...
Френският президент Еманюел Макрон обеща да не налага незабавно противоречива
Коментари Харесай

Еманюел Макрон се опитва да облекчи кризата в Нова Каледония след смъртоносни безредици

Френският президент Еманюел Макрон даде обещание да не постанова неотложно спорна изборна промяна в Нова Каледония след 18-часово посещаване на тихоокеанския архипелаг, ориентирано към облекчение на политическия рецесия, която провокира смъртоносни вълнения.

Територията, която е стратегически значима за френската войска и също е дом на големи ресурси от никел, е раздирана от безредици от средата на май, когато държавното управление на Макрон прокара проект за смяна на конституцията, с цел да се разшири право на гласоподаване за локални избори.

„ Обещах, че тази промяна няма да бъде прокарана със мощ в този момент в сегашния подтекст “, сподели Макрон на конференция, извършена към среднощ в столицата на Нова Каледония Нумеа след срещи с локални политици, активистки групи и локални ръководители.

„ Даваме си няколко седмици, с цел да позволим успокоение, обновяване на разговора предвид на изцяло съглашение “, добави президентът, имайки поради цялостната институционална бъдещето на архипелага,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР