До 31 май 2024 продължава първото национално проучване на зелените

...
До 31 май 2024 продължава първото национално проучване на зелените
Коментари Харесай

“Зелените решения от България”: Провежда се първото национално проучване на зелените герои

До 31 май 2024 продължава първото национално изследване на зелените герои - " Зелените решения от България ".

Всички, които попълнят въпросника към проучването, имат опция да завоюват специфични награди, които ще допринесат за развиването на зелените планове в България.

Въпросникът може да бъде наличен -.

За Проучването:

Проучването цели да подкрепи средата за развиване на зелените планове, като изследва техните провокации и техния капацитет. " Зелените решения от България 2024 " обгръща основните групи за сполучливата зелена промяна на България - зелени стартъпи, научни планове, създаващи новаторски зелени решения, зелени цивилен организации, както и зелени енергийни планове (стартъпи, научи планове, неправителствени организации).

Представителите на тези групи, могат да попълнят въпросника към проучването - линк тук.

Резултатите от въпросника ще бъдат систематизирани в Доклад, който ще покаже за първи път положението на зелените планове у нас и ще предложи ограничения за възстановяване на средата. " Зелени решения от България 2024 " се реализира от MOVE.BG в партньорство с Министерство на енергетиката.

За Наградите:

Наградите са разграничени по категории участници в проучването.

За цивилен начинания:

Статия за активността ти в DIR.BG

Индивидуална консултация с специалисти на Български център за нестопанско право по правно-счетоводни въпроси, свързани с активността на организацията

За стартъпи:

Менторска среща със Саша Безуханова, създател на MOVE.BG, Стоян Недин или Макс Гурвиц от Vitosha Venture Partners

Възможност за показване на план на Pitch-to-pitch вечер в NETWORKING Premium Coworking Spaces

За научни планове:

Вечен абонамент или изявление за активността ти в Българска просвета

Билети за есенния конгрес на Ratio

За попълване на въпросника към проучването: линк тук.

Защо е належащо проучването?

Развитието на зелените нововъведения са един от основните детайли за триумфа на зелената промяна и декарбонизацията на Европа и по тази причина те са интегрална част от дълготрайната стратегия за развиване на Европейски Съюз - Европейският зелен пакт (Зелената сделка), и от главните начинания за постигането на задачите на Зелената договорка - като Енергийният съюз, " Хоризонт Европа ", Next GennerationEU и RePowerEU. Иновациите и научните проучвания подкрепят осъществяването на нужните промени, въвеждането на решения за подкрепяне на зеления преход и намаляването на риска, съпътстващ съществени обществени промени като зелената промяна.

Къде е България?

България е на последно място по навлизането на зелени нововъведения в бизнеса, обществото и държавната администрация, демонстрират данните на Еврокомисията. Едно от сериозните провокации, които попречва вземането на ограничения за обръщането на тази наклонност, е неналичието на данни. За да могат зелените решения да бъдат сполучливо прилагани в бизнеса, обществото и държавната администрация - първа стъпка е да знаем кои са тези решения.

У нас към момента няма цялостна и систематизирана информация за зелените планове - какви решения оферират, какви провокации срещат и какви са техните благоприятни условия за развиване. Липсата на данни попречва разгръщането на капацитета на зелените планове и на предприемането на нужните политики за възстановяване на средата.

Липсата на данни е съществено предизвикателство и пред една от главните сфери на зелената промяна - енергийният преход, от чийто триумф в огромна степен зависи декарбонизацията на България. Затова и Европейската комисия предлага на страната ни да изследва капацитета за развиване на зелени енергийни планове, с цел да може да употребява капацитета на техните решения за триумфа на енергийния преход.

За попълване на въпросника към проучването: -.

Комуникационни сътрудници на проучването: Асоциацията на българските водачи и бизнесмени (ABLE), " БГ Наука ", Българската асоциация за дялово и рисково вложение (BVCA), Българската предприемаческа асоциация (BESCO), Български център за нестопанско право (БЦНП), " Зелена София ", Неправителствени организации портал, " Под тепето ", Регионална организация за предприемачество и нововъведения - Варна (РАПИВ), съдружие " Нулев Отпадък България " (Zero Waste Bulgaria), Betahaus Bulgaria, CEO Angels Club, Dir.bg, ESGnews.bg, Founder Institute, Green Finance & Energy Centre към БФБ, Innovation Capital, JA Bulgaria. Launchlabs Sofia, Networking Premium, Ratio, Startup Factory, The Recursive, Tech Tour, Vitosha Ventures, WWF България, Zero Waste Sofia.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР