Lamborghini обяви сервизна акция за Urus поради опасения, че при

...
Lamborghini обяви сервизна акция за Urus поради опасения, че при
Коментари Харесай

Lamborghini изпраща над 2100 „джипки“ в сервиза

Lamborghini разгласи сервизна акция за Urus заради опасения, че при шофиране с висока скорост може да докара до отваряне на капака. Изтеглянето визира общо 2133 модела Urus S и Urus Performante, като автомобилният производител пресмята, че единствено към два % от тези коли имат дефекта, Факти.бг.

Проблемът се крие в нитове, които закрепват накрайниците на ключалката на капака. Тези нитове са проектирани да се деформират като част от функционалността си, само че в случай че не се деформират вярно, могат да причинят проблеми. По-конкретно, в случай че на една и съща планка на ключалката се употребяват нитове със слаба дисторция, може да се получи междина сред капака и бронята. При скорости над 151 км/ч тази дупка разрешава нахлуването на въздух, което може да докара до щета на ключалката на капака и до отваряне на капака, което съставлява забележителна заплаха.

Lamborghini са подали искане за евакуиране от пазара до Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата в Съединени американски щати (NHTSA), което изисква всички евентуално наранени коли да бъдат закарани за инспекция. По време на сервизното обслужване техниците на Lamborghini ще инспектират ключалката на капака и ще отстранят казуса гратис за притежателите. Освен това Lamborghini отбелязва, че притежателите могат да открият този недостатък, в случай че виждат леко разминаване сред капака и калника.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР