Още в дълбока древност Аристотел често поставял диогнози за заболявания,

...
Още в дълбока древност Аристотел често поставял диогнози за заболявания,
Коментари Харесай

Сънят разкрива здравословните проблеми

Още в дълбока античност Аристотел постоянно поставял диогнози за болести, съдейки по сънищата на болния. Той е считал, че нищо в природата не е инцидентно, а актуалната просвета удостоверява част от неговите догатки.

Вече е открито, че още преди едно заболяване да се е показало, то въздейства върху сюжетите на сънищата. Колкото по-активно болестта се развива, толкоз по-често се " появява " насън.

Американски психоаналитици настояват, че дълго преди проявлението на заболяването човек може да сънува, че го боли крайник, ръка или сърце. Анализът на сънищата може да дефинира проблемите, които ни чакат в близко бъдеще, считат създателите на проучването.

Според наблюденията им, човек сънува нормалните простудни болести 1-2 дни авансово, сериозните като гастрит, хипертония, стенокардия, 1-2 месеца по-рано, а напълно тежките като злокачествени формирания, едва-две години преди те да са се показали.

Ето и най-типичните сънища:

- Сърце

Затрупани сте с пръст или сте смъртоносно ранени в сърцето.

- Бели дробове

Задъхвате се, прострелват ви на тясно място или стоварват на гърдите ви голяма тежест. Всичко това се съпровожда с чувство за паника и боязън.

- Гръбначен стълб

Влачите непостижими тежести. Имате усеща за парене и други неприятни чувства в гърба.

- Стомах

Присънва ви се отвратителна храна, която по необясними аргументи би трябвало да бъде изядена. Преди появяването на гастрит може да се сънува развалена риба или месо.

- Грип

Присънват се кавги и кавги или ви изтезават, като вие на вятъра се пробвате да се освободите.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР