Изразих нашата признателност за изключително добрите резултати по първия етап

...
Изразих нашата признателност за изключително добрите резултати по първия етап
Коментари Харесай

Радев: Припрените реакции, че България няма да изпраща войски в Украйна, не значат абсолютно нищо при пряк сблъсък с Русия

" Изразих нашата благодарност за извънредно положителните резултати по първия стадий на програмата за съдействие ", сподели президентът, който е на посещаване в Швейцария.

Той добави, че към този момент стартира вторият стадий, той е на стойност 93 млн. швейцарски франка с акцент върху образованието, върху науката и научните проучвания, високите технологии, сигурността, миграцията, гражданското общество.

По тематиката с идната конференция за мир, Радев съобщи, че това е една извънредно значима първа стъпка и добави, че е значимо да се приказва в действителност за мир.

" Припрените реакции на наши политици и институции, че България няма да изпраща войски в Украйна, не значат безусловно нищо, в случай че някоя друга страна член на НАТО предизвика директен конфликт с Русия. Вие мислите ли, че към този момент има такива предпоставки. Наблюдаваме по какъв начин риториката и дейностите в тази посока непрестанно ескалират. Всички страни членки на НАТО по един или различен метод са въвлечени в тази война, разяснява президентът.

" Надявам се в медиите новината да не бъде, че Радев е избягал от срещата с Йенс Столтенберг, моето посещаване в Швейцария беше планувано доста от дълго време ".

" Всички държави-членки на НАТО по един или различен метод са въвлечени във войната в Украйна - посредством даване на разследваща информация,целеуказване, оръжия, боеприпаси, подготвка и към този момент има европейски водачи, които намерено приказват за това наличие ", счита той.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР