Скандал още в първия кръг на Ролан Гарос. Представителят на

...
Скандал още в първия кръг на Ролан Гарос. Представителят на
Коментари Харесай

Тенисист удари фенка с топка

Скандал още в първия кръг на " Ролан Гарос ".

Представителят на домакините Теренс Атман удари зрителка с топка, само че пристъпът му на гняв изненадващо не докара до наказване от страна на уредниците.

22-годишният французин поведе с 2:0 сета против австриеца Себастиан Офнер, само че позволи цялостен поврат, предава БТВ. В края на четвъртата част №120 в света, който взе участие с уайлд кард, позволи непредизвикана неточност. В гнева си той запрати топката с всички сили към трибуните, като уцели нищо неподозираща жена.

Според регламента това значи незабавна дисквалификация. На корта обаче се появи супервайзерът на шампионата, който беседва с потърпевшата дама. В последна сметка решението беше в интерес на локалния тенисист, който обаче си потегли с наведена глава - 3:6 4:6 7:6(2) 6:2 7:5.

Феновете реагират с отвращение поради неналичието на наказване. Не по-малко сюрпризиран остана Офнер. " Ако направиш нещо сходно, би трябвало да има следствие. Той удари топката с всички сили. Право към хората. Късмет, че не се стигна до удар в лицето и строшен нос. "

Сред наказваните при сходни произшествия е и Новак Джокович. Той беше дисквалифициран в 1/8-финалите на US Open през 2020 година, откакто удари с топка в гърлото арбитър на линията след изгубена точка против Пабло Кареньо Буста.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР