Съветът за национална сигурност на Турция ще се събере утре

...
Съветът за национална сигурност на Турция ще се събере утре
Коментари Харесай

Тероризмът и израелската офанзива в Газа - темите на Съвета за националната сигурност на Турция

Съветът за национална сигурност на Турция ще се събере на следващия ден в президентския комплекс в Анкара, с цел да разиска тематики като битката с тероризма, офанзивата на Израел в Газа и други въпроси на районната и интернационалната сигурност, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, осведоми Българска телеграфна агенция.

Съветът ще се събере под председателството на президента Реджеп Тайип Ердоган за трети път тази година, след двумесечно спиране. Първата точка в дневния ред е битката с тероризма и задачата на Турция да приключи до лятото " пояса за сигурност " по границата си с Ирак.

Срещата ще се концентрира върху настоящите интервенции за очистване на терористичните детайли в Северен Ирак. Ще бъдат разисквани също ограниченията, които да бъдат подхванати против подготвяното образуване на избори в регионите под контрола на Силите за отбрана на народа (СЗН) в Северна Сирия и напъните на тази организация да се легитимира, показва още ТРТ Хабер. 

Турция преглежда СЗН като отклонение в Сирия на терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК).

Членовете на съвета ще показват и развоя на събитията в битката против други групировки като ФЕТО и " Ислямска страна ".

Съветът за национална сигурност ще разиска също дейностите на Израел в Газа, като ще бъде направена оценка на дипломатическите старания за прекъсване на нападенията, обезпечаване на непрекъсната доставка на филантропична помощ и попречване на разрастването на напрежението в района.

Обсъдени ще бъдат стъпките, които може да бъдат подхванати, с цел да се усили броят на страните, признаващи Палестина, и ще бъдат обменени отзиви по отношение на делото за геноцид, заведено против Израел в Международния съд, в което Турция реши да се намеси.

По време на съвещанието ще бъдат разисквани и други районни и интернационалните въпроси, в това число войната в Украйна, мирния развой сред Азербайджан и Армения, събитията в Иран и връзките с Гърция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР