Премиерът на Гърция Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и

...
Премиерът на Гърция Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и
Коментари Харесай

Мицотакис подкрепя Фон дер Лайен за втори мандат начело на ЕК

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година съобщи през днешния ден пред публицисти, че ще поддържа Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е за втори мандат отпред на Европейската комисия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Преди неофициалната среща на европейските водачи, на която те ще обсъдят управителните длъжности в Европейски Съюз след изборите за Европейски парламент, Мицотакис сподели, че ще поддържа Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, тъй като тя е добър ръководител. 

„ Ще я поддържа, тъй като тя е нашият „ шпиценкандидат “ и тъй като Европейската национална партия завоюва европейските избори и тъй като тя е добър ръководител “, сподели Мицотакис.

„ Spitzenkandidat “ е терминът на немски за водещ претендент и в подтекста на Европейски Съюз се отнася до водещия претендент на европейска политическа партия за ръководител на Европейската комисия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР