Осемнадесет музея в селските райони на централна Мунтения може да

...
Осемнадесет музея в селските райони на централна Мунтения може да
Коментари Харесай

Аджерпрес: Селските музеи на Мунтения може да бъдат посетени виртуално

Осемнадесет музея в селските региони на централна Мунтения може да бъдат посетени виртуално на платформата www.muzeedelasat.ro дружно с още 30 музейни институции в региона на Източна Молдова, съобщи особено за Българска телеграфна агенция румънската организация Аджерпрес.

Екипът на план за селски музеи предлага 18 виртуални обиколки на платформата www.muzeedelasat.ro от вторник. Съдържанието включва интерактивни 3D обиколки, фотоси и тествана информация за 18 музея от селските региони на Мунтения, съобщи особено за Българска телеграфна агенция румънската организация Аджерпрес, като се базира на известие до пресата.

Уебсайтът е на румънски и на британски език и е основан посредством съфинансиране от Националния фонд за културна администрация (AFCN).

Освен 18-те музея в Мунтения, платформата дава опция за виртуално посещаване на още 30 селски музея от Молдова. В бъдеще ще се прибавят и други културни обекти от селските региони, споделят основателите на плана.

„ Крайната цел на плана е да сътвори желанието на потребителя да се „ преобразува “ във физически клиент, който заплаща и поддържа културата, само че също по този начин да даде опция на тези, които не могат физически да посетят, да прегледат един от 48-те музея. Платформата и виртуалните обиколки имат капацитета да поддържат непрекъснатия разговор диалог сред хората и музейните институции “, сподели Николета Феля, текстописец и консултант за онлайн разпространение.

През март 18-те музея бяха посетени от екипа, който сканира, фотографира и документира всяка културен обект, изминавайки над 3000 километра.

„ Културните обекти в този момент се възползват от специфична страница в платформата Muzee de la Sat, която се състои от: интерактивна 3D обиколка, направена с висококачествена техника, вътрешни и външни фотоси, фотоси от дрон, презентация, текст и информация за контакт. Допълнително за всеки обект ще бъде направено изявление или клип, които ще бъдат оповестени в You Tube. Целта на всичко е да се усъвършенства облика на музеите онлайн. Освен това виртуалната обиколка на всеки музей може да бъде забелязана и на най-достъпната и известна навигационна платформа в света: Гугъл Maps “, прецизира цитираният източник.

Проектът е осъществен от Real Tour Ro, съфинансиран от AFCN и подсилен от " De la sat ", самостоятелен публицистичен план, отдаден на румънското село.

18-те музея, които ще бъдат показани посредством платформата www.muzeedelasat.ro, са от окръзите Браила, Кълъраш, Яломита, Телеорман, Арджеш, Прахова, Гюргево, Дамбовица, Бузъу и Илфов.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР