Осъдиха ефективно мъж от Дупница за купуване на гласове. Той

...
Осъдиха ефективно мъж от Дупница за купуване на гласове. Той
Коментари Харесай

Осъдиха ефективно мъж от Дупница за купуване на гласове

Осъдиха дейно мъж от Дупница за пазаруване на гласове. Той е признал, че е предложил сред 30 и 100 лв. на хора от града, с цел да гласоподават за избрана партия на изборите през октомври предходната година.

Седем месеца отнемане от независимост, при първичен непоколебим режим. Толкова ще лежи 45-годишен мъж от Дупница, след подписано съглашение с прокуратурата. Той се е признал за отговорен по две закононарушения.

" Едното от тях е, че дружно с неустановено по делото лице е предложил имотна полза на разнообразни лица от община Дупница. Става въпрос за парични суми от 30 до 100 лв. по лист с лица, които имат изборни права, като задачата е била те да гласоподават за избрана политическа партия ", съобщи Владимир Владимиров, " Връзки с обществеността " на Районен съд - Дупница.

Мъжът признал още, че е дал 100 лв. на собствен съгражданин, с цел да гласоподава за избрана партия.

" По настрана и за двете закононарушения наказването, което съдът дефинира е 7 месеца отнемане от независимост. Законът планува в този случай да се избере най-тежкото от двете в тази ситуация те са идентични, за това и крайното решение е 7 месеца отнемане от независимост ", сподели още Владимир Владимиров.

Мъжът е с богато престъпно досие. Осъждан е 6 пъти за обири, машинация и ръководство на моторно транспортно средство без брошура, оповестиха от съда в Кюстендил.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР