Оризът се употребява в кухнята на доста народи. Той в

...
Оризът се употребява в кухнята на доста народи. Той в
Коментари Харесай

Как оризът да е пухкав и вкусен при всяко готвене

Оризът се използва в кухнята на много нации. Той в множеството случаи се вари. Ако желаете да сварите вярно ориза, нужни са ви една част ориз и две елементи вода. Разбира се, ще ви би трябвало и малко сол и тенджера с похлупак, който се затваря компактно.

Има много разнообразни типове ориз, а при варенето е с друга консистенция. Оризът, който е подготвен по класическа рецепта, е в положение да играе ролята на независимо ядене или на съставна част в реализацията на някои комплицирани предписания, в състава на които има ориз.
Причината, поради която ОРИЗЪТ става на каша
Ако си поръчате ризото в прекрасен ресторант, първото, което ще забележите, е че всяко оризче е отделено от останалите, не хрупа и е сготве...
Прочети повече
Измийте добре ориза, досега, в който водата, оставаща след него, не е транспарантна изцяло. Когато водата е мътна, това значи, че оризът съдържа съществено количество нишесте, което при варене го прави леплив.

Кипнете вода и прибавете сол. След това изсипете ориза и затворете с похлупак тенджерата. Не отваряйте капака и помнете, че не би трябвало да разбърквате ориза. Варете на мощен огън ориза в продължение на пет минути.

Намалете по-късно котлона до приблизително и продължете да варите към две минути. В последните две минути от варенето на ориза използвайте напълно муден огън. Веднага по-късно може да изключите котлона.

Недейте да махате тенджерата и не повдигайте капака в продължение на още 10 минути. Отворете капака по-късно – в тенджерата ще намерите подготвен ориз, а всяко зрънце ще е настрана от другите.
Подправките, които наложително да прибавим към ориза
Оризът е един от тези артикули, които можете да приготвите по най-разнообразни способи. Разбира се, подправките са неизменима част от вс...
Прочети повече
Този способ на варене има нещо доста хубаво и то е, че по време на варенето оризът не загаря, а това значи и че няма да се наложи да отстранявате изгореното.

Сварения ориз сервирайте със сос от печенето на месо, като добавите към него подправки на усет и ситно нарязани свежи зелени подправки.

Ето по какъв начин може да приготвите сос за ориз - нарежете на ситно пилешко месо и го запържите. След това добавите лук и доматено пюре и задушете, до момента в който месото омекне.

Разбира се, не би трябвало да подценяваме и класическите предписания за пиле с ориз, вкусни пълнени чушки с ориз, ориз със спанак, пълнено пиле с ориз, ориз със свинско месо, ориз с гъби, мляко с ориз, дроб сарма, паеля и още доста, доста други.
Защо вареният ориз става по-полезен, откакто престои една нощ в хладилника?
Прясно приготвените ястия са считани за най-полезни. Но това предписание има изключение и то е обвързвано с варения ориз, който става по-поле...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР