Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) окачестви последните

...
Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) окачестви последните
Коментари Харесай

ОССЕ осъди руските ракетни удари срещу Украйна

Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) окачестви последните масирани съветски ракетни удари против редица огромни градове в Украйна като " гнет " против мирното население, съобщи ДПА.

" Тези отвратителни военни дейности показват цялостно неуважение и нарушение на интернационалното право, в това число на интернационалното филантропично право ", показаха нощес в взаимно изказване ръководителите на ОССЕ, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Единственият претекст зад тези брутални и жестоки дейности е да се всява смут и да се компенсират неуспехите в постигането на тактически и стратегически цели ", споделиха ръководителите на организацията, в това число полският външен министър и ръководител на ОССЕ Збигнев Рау и генералният секретар на ОССЕ - германката Хелга Мария Шмид.

Русия е една от 57-те страни членки на ОССЕ. От години основаната във Виена организация следеше за спазването на нежното преустановяване на огъня сред украинската войска и проруските сепаратисти в Източна Украйна. След началото на съветската инвазия в Украйна през февруари наблюдаващите на ОССЕ напуснаха страната, показва ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР