Органите на повечето хора се намират в синхрон с останалата

...
Органите на повечето хора се намират в синхрон с останалата
Коментари Харесай

Органите притежават „собствено съзнание“

Органите на множеството хора се намират в синхрон с останалата част на тялото. Но по какъв начин те схващат, че би трябвало да престанат да порастват?

Този въпрос не давал покой на биолозите доста години и до момента е оставал едва изучен. Но неотдавна английски учени са разкрили, че органите порастват с разнообразни темпове с изменението на размерите на тялото, като че ли имат лично схващане, написа Independent.

Екип учени от университета на Съсекс са изяснили, че органите на животните (и даже разнообразни елементи на един и същи орган) могат да трансформират размерите си с друга скорост.

Учените изследвали очите на 66 дървесни мравки с разнообразни размери от три разнообразни колонии. Зрителните органи на тези инсекти имат фасетъчна конструкция. Изучавайки очите им под електронен микроскоп, откривателите разкрили, че съгласно това, по какъв начин се променяли телата на насекомите, елементи от техните очи се увеличавали или намалявали, от време на време с друга скорост.

Както излиза наяве от проучването, екипът е открил, че разнообразни сектори в рамките на един и същи орган могат да употребяват разнообразни правила за ръководство на тяхното мащабиране, като реагират друго на развиването на заобикалящата ги среда.

„ От началото на предишния век учените се пробват да схванат, по какъв метод органите доближават нужния размер в нашите тела. Резултатите от извършената работа демонстрират, че когато размерът на нашето тяло се трансформира, другите органи и евентуално кафези в органите реагират по по-разнообразен метод, в сравнение с се смяташе по-рано “, разяснява доктор Джеръми Нивен.

Учените считат, че изводите им ще дадат основа за бъдещи проучвания на растежа на органите. По-дълбокото схващане на този развой има жизненоважно значение за лекуването на болести, свързани с патологията на органите, да вземем за пример микроцефалия, когато главата при нарастване на тялото остава неестествено дребна.

Резултатите от проучването са оповестени в изданието Biology Letters.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР