Подозирана епидемия от рядко и изключително опасно хранително отравяне в

...
Подозирана епидемия от рядко и изключително опасно хранително отравяне в
Коментари Харесай

Над 120 души са хоспитализирани, 30 в интензивно отделение със съмнение за ботулизъм в Москва; започна наказателно разследване

Подозирана зараза от рядко и извънредно рисково хранително отравяне в Москва докара до повече от 120 души, потърсили здравна помощ и минимум 30 в интензивно поделение, споделиха здравни чиновници в понеделник.

Пациентите са признати в болница със подозрение за хранителен ботулизъм, животозастрашаващо положение, което нападна нервната система и може да аргументи дихателна непълнота и парализа.

Руските управляващи споделиха, че токсичната зараза идва от салати, популяризирани от известен услуга за онлайн доставка, която в неделя краткотрайно спря активността си на фона на престъпно следствие.

Световната здравна организация, хранителният ботулизъм е „ сериозна, евентуално съдбовна болест “.  Не се предава сред хората.

Ранните признаци включват отмалялост, световъртеж, замъглено зрение, сухота в устата и затруднено преглъщане и говорене, съгласно СЗО. 

„ Случаите на ботулизъм са ниски, само че смъртността е висока, в случай че не се сложи навременна диагноза и не се приложи метод...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР