Операцията по освобождаването на заседналия кораб край Камен бряг започна

...
Операцията по освобождаването на заседналия кораб край Камен бряг започна
Коментари Харесай

Спряха временно операцията по освобождаването на заседналия кораб

Операцията по освобождението на заседналия транспортен съд край Камен бряг стартира предходната вечер, само че сега е краткотрайно спряна. Причината за спирането към момента не е ясна.

Кран стартира разтоварване на плавателния съд нощес. Във видео онлайн във Фейсбук от групата Maritime.bg демонстрираха процеса по разтоварването на кораба. От фрагментите се вижда, че не малко количество от торовете се изсипват в морето при преместването на суровината на различен кораб.

Междувременно, опасенията от екологична злополука остават. Чуха се и рецензии, че реакцията на Изпълнителна организация " Морска администрация " е закъсняла. На този декор от Министерството на околната среда и водите излязоха с позиция, че резултатите от пробите за азот към 25-ти септември демонстрират замърсяване на морската вода от товара на кораба.

Същинската част по разтоварването на кораба е почнала нощес към 21:30 часа. Тази заран работата е прекратена. Притеснително е и, че метеорологичните условия се усложняват, което може да провокира съществено неспокойствие. Военен катер дойде на мястото на случая, към момента не е ясно какви са дилемите му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР