Президентът Румен Радев поряза днес мераците на Възраждане за трети

...
Президентът Румен Радев поряза днес мераците на Възраждане за трети
Коментари Харесай

Костадинов: Готови сме с всички без ГЕРБ и ДПС за широк кабинет. Радев го поряза: Нямате гласове!

Президентът Румен Радев поряза през днешния ден мераците на " Възраждане " за трети мандат.

 

" Готови сме да беседваме с всички без ГЕРБ и Движение за права и свободи за необятен кабинет. ГЕРБ и Движение за права и свободи са негласна коалиция от ''сиамски близнаци ".

" Борисов не е щастлив, тъй като осъзнава огромната взаимозависимост на ГЕРБ. Възможно е да има държавно управление в този парламент. 125 мандата са разнообразни от тези на Движение за права и свободи и ГЕРБ ".

 

Това съобщи водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов на консултациите при президента Румен Радев.

 

Костадинов съобщи, че " Възраждане " желаят, в случай че се стигне до трети мандат, той да отиде при тях.

 

" Категорично не бихме подкрепили държавно управление на малцинството. Винаги сме били кардинални в отношението си към тези политически сили. Големият проблем е, че имаме два големи камъка, които са легнали върху политическата система и я смазват - ГЕРБ и Движение за права и свободи, сподели Костадин Костадинов. Кабинет с купени гласове няма да просъществува дълго. Той ще гръмне, това ще е " Орешарски 2 ", счита водачът на " Възраждане ".

 

Радев обаче незабавно го поряза като пресметна, че от тези 125 гласа би трябвало да бъдат изключени 38-те на ПП-ДБ, които през вчерашния ден обявиха пред президента, че в кабинет с " Възраждане " не бихя взели участие. " А пък за най-малката група самият вие заявихте, че е артикул на непознати ползи, тъй че не виждам по какъв начин бихте работили с нея ", вметна Радев.

И по този начин спихна балонът " трети мандат на " Възраждане ". 

 

 „ Вие бихте ли съставили държавно управление с болшинство, където то ще се крепи на политическа мощ, която съгласно вас се ръководи извън “, попита той, визирайки партия „ Величие “, която „ Възраждане “ оповестиха за американски план.

 

Костадинов отговори, че не е казус представителите на една партия да гласоподават по метод, друг от този, който чакат техните гласоподаватели.

„ Това, което вършим сега, е един стрес тест на политическата система, с цел да забележим дефинитивно падат ли маските или не. Всички по време на акцията говореха, че няма да вършат държавно управление в ГЕРБ и Движение за права и свободи. Още първата седмица започнаха да се огъват. Ние даваме късмет на здравия разсъдък “, изясни водачът на „ Възраждане “ тяхното предложение на за сформиране на държавно управление.

„ Ако ние можем да преглътнем егото си, да седнем да беседваме и да протегнем ръка, това значи че и другата страна, в случай че мисли за своите гласоподаватели, би могла да направи същото нещо “, добави той.

Костадинов беше безапелационен, че партията му няма да поддържа държавно управление на малцинството, което беше препоръчано от Бойко Борисов.

„ Дори и да се сформира в този момент кабинет, той ще агонизира. Това ще е „ Орешарски “ 2. Рано или късно той ще гръмне. Държавата ще влезе в протестова серпантина “, предизвести той.

 

„ Точно по тази причина би трябвало да вършим разлика сред предпочитание и благоприятни условия. Затова наиситна при вашата упоритост за третия мандат е добре да говорите с тези политически сии от тази, съгласно вас анти ГЕРБ-ДПС коалиция, с цел да намерите някакъв общ метод. След като забележим резултат, тогава можем да обсъдим третия мандат. Надявам се да бъда осведомен с изхода от тези ваши диалози “, съобщи от своя страна президентът с забележима нотка на насмешка към Костадинов.

 

Лидерът на " Възраждане " употребява случая да сложи отново въпроса за привикване на Консултативен съвет за национална сигурност по отношение на избора на български патриарх.

Той укори Радев, че не е дал отговор на писмата на групировката за привикване на съвет. 

 

„ Вие даже не ни отговорихте. Очакваме да чуем отговор на въпроса смятате ли, че Българската православна черква е маловажна институция, за която би трябвало да се свика КСНС, тъй като явен е опитът да бъде сложена под една или друга взаимозависимост и да се трансформира в частица от проекта за една пълзяща украинизация в България “, уточни той.

 

„ Не чухме ваш отговор, което считам, че беше редно да стане “, настоя Костадинов.

 

„ По отношение на БПЦ – високо правя оценка вашата угриженост. Повярвайте ми, аз не по-малко съм угрижен и проследявам от близко процесите. По отношение на вашето писмо, където твърдите, че има външна интервенция в работата на БПЦ, аз съм направил публично питане там, където би трябвало, и съм получил отговор, че няма таква опасност или опасност от подобен мащаб “, изясни Радев.

 

„ Нека оставим църквата да бъде самостоятелна по този начин, както е по Конституция и закона за вероизповеданията. Политиците, които не могат да се оправят със светските тематики, не приказвам за вас, да не се бъркат и да не си вършат опит с духовните “, прикани държавният глав

 

" В този случай ще ви се доверим ", съобщи Костадинов. " Но не трябва да стоим безучастни, тези процеси би трябвало да се следят. Иначе някои сюжети, които се случиха в Украйна, могат да се случат и тук ", добави той.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР