Окръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Справедливост! Съдят мъж, убил племенника си в катастрофа в Монтанско

Окръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против И.А. за осъществено от него закононарушение.
Обвиняемият А. е дееспособен лидер на МПС с категория „ В”. Многократно нарушавал наредбите на закона, по отношение на разпоредбите за придвижване по пътищата, за което бил глобен от органите на полицията.
По обед на 12.08.2017 година обвиненият А. управлявал лек автомобил „ Форд “ от село Комощица за село Якимово, област Монтана. Заедно с него в колата пътувал четиринадесетгодишният му племенник – Д.А. Въпреки ограничаването на скоростта от 90 км/ч отвън обитаемо място, лидерът се движел с 115.19 км/ч.
По същия път прекосявали два колесни трактора м. „ Булгар “ с прикачени балировачки за обработка на плява. Обвиняемият настигнал и изпреварил единият от тях, след което подхванал изпреварване на другия. Вследствие на превишената скорост при осъществяване на тази маневра А. не обезпечил задоволително странично разстояние сред управлявания от него автомобил и трактора. В резултат на това колата му се блъснала в балировачката. Седящият на предната седалка племенник на обвинения паднал отвън автомобила и получил телесна щета.
Свидетел на случая подал сигнал на тел. 112. Пристигналият на място лекарски екип транспортирал потърпевшия до болничното заведение в град Лом, където той по-късно умрял.
От направената на досъдебното произвеждане съдебно-медицинска експертиза е видно, че причина за настъпилата гибел на момчето е остра вътрешна кръвозагуба, развила се въз основата на тежка гръдна контузия със строшаване на кости на гръдния панер и скъсване на белия дроб.
Предстои наказателното произвеждане против И.А. да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР