Празничен дефилир и тази година събра в редиците си възпитаници

...
Празничен дефилир и тази година събра в редиците си възпитаници
Коментари Харесай

Бяла Слатина отбеляза 24 май с дефиле, церемония и концерт /снимки/

Празничен дефилир и тази година събра в редиците си ученици на 12 просветителни институции на територията на Община Бяла Слатина. Празничната колона мина с доста въодушевление по централната пътна артерия на града, след което дружно с най- малките- представителите на петте детски заведения в общината, зае своето място на централния площад, където се състоя тържествена гала и концерт по случай 24 май- празника на светите братя Кирил и Методий.
Сред присъстващите посетители бяха инж. Иво Цветков- кмет на Община Бяла Слатина, Красен Кръстев- Народен представител от 49- то Народно събрание, Веселка Борисова- Председател на Общински съвет, кметове и кметски наместници на обитаемоте места от Общината, общински съветници.
В словото си по случай деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, инж. Цветков сподели:
„ Честит празник, скъпи учители!
 Вие сте стожерите на знанието и духовността!
Желая Ви здраве, мощен дух и воля да вървите безрезервно напред по пътя на духовността!
Скъпи възпитаници,
Овладявайте най-хубавото от света в близост. Гордейте се с постигнатото, със своите учители, със своето  учебно заведение!
Следвайте образеца на Вашите учители, мечтайте и дайте късмет на фантазиите си! Бъдете целеустремени и уверени в знанията и делата си!
Уважаеми читалищни дейци, създатели и пазители на българското, цветущ празник! Бъдете здрави и пазете „ пламъка на просвещението “!
Красен Кръстев също поздрави всички със светлия празник, като на учителите   пожела здраве, сили и религия в сложната и благородна задача на просветителството, а на учениците да бъдат  здрави и упорити, да учат с готовност, оптимизъм и воля, да бъдат уверени и да носят самочувствието на почтени персони.
По мотив днешния празник кметът на община Бяла Слатина удостои с почетни плакети:
- 21 възпитаници за високи достижения по пътя на знанието през образователната 2023-2024 г.      
- 28 отличници на Випуск  2024 година
-45 учители-юбиляри за принос в развиването на просветителното дело в община Бяла Слатина 
В празничната стратегия взеха присъединяване художествените колективи от читалище „ Развитие “, възпитаници от ПАГ „ Н. Й. Вапцаров, деца от ДГ „ Радост “, НУ „ Цани Гинчев “, ОУ „ Св. Климент Охридски “. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР