Кметът на Община Берковица Радослав Найденов поздрави жителите и гостите

...
Кметът на Община Берковица Радослав Найденов поздрави жителите и гостите
Коментари Харесай

Поздравителен адрес от кмета на Берковица за днешния голям празник

Кметът на Община Берковица Радослав Найденов поздрави жителите и гостите за 24 май. Вижте какво пожелава той:   " Уважаеми г-жи и г-да Директори, Уважаеми учители, възпитаници и дейци на културата,
скъпи поданици и посетители на Берковица,
Отново е 24 май – денят, в който славим делото на братята Кирил и Методий, денят на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.
Ние се нареждаме измежду народите на Европа – със самочувствие, начетеност и просвета. Наричаме този празник най-светъл обичан, тъй като той е нашата връзка с културното минало, настояще и бъдеще на света.
24 май е празник, на който неизбежно показваме респект към нашите учители и за следващ път им насочваме признателност за помощта, която ни оказват по пътя на знанието. Те възпламеняват искрата на знанието и я поддържат жива. На този ден благодарим и на създателите – художници, музиканти, майстори на словото за духовните богатства, с които ни подаряват.
Приемете моите най-сърдечни поздравления до всички Вас – представителите на българската просвета, просвета, обучение и изкуство. Нека не стихва жаждата за познания, духовното извисяване и светлият вик на българщината у всички нас!
Пожелавам на учителите и създателите доста сила и сили, тъй като тяхна е виновната задача да съхраняват духовните ни полезности, да ги развиват!
Поздравявам с празника на словото всички възпитаници. Пожелавам Ви да черпите с цялостни шепи познания, вземете оптималното от своите учители!
Искам да се обърна и към зрелостниците, които преди малко са напуснали класните стаи. Еуфорията от завършването скоро ще отмине и ще се сблъскате с живота. Пожелавам ви да преодолявате компликациите с достолепие. Бъдете сполучливи и дано вашите родители и учители се гордеят с вас и достиженията ви!
Честит празник!
  С почитание,
Радослав Найденов
Кмет на Община Берковица "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР